Etusivu >

Lue lapselle ja lukulahja lapselle

Lue lapselle ja lukulahja lapselle

Lue lapselle -hankkeen tavoitteena on innostaa pienten lasten vanhempia lukemaan ääneen lapsille ja valistaa heitä lapselle lukemisen tärkeydestä. Säännöllisesti ääneen lukemalla kehittää lapsen sanavarastoa, tukee emotionaalista kehitystä ja vaikuttaa ratkaisevasti lapsen tulevaan koulumenestykseen ja lukutaitoon.

Pohja lukemiskulttuurille ja lukutaidolle luodaan jo varhaislapsuudessa. Vanhempien merkitys lapsen lukutaidolle on ratkaisevin nimenomaan ennen kuin lapsi itse osaa lukea. Lue lapselle -hankkeen myötä haluamme tarjota faktatietoa vanhemmille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille, terveydenhoitajille ja opettajille. Jaamme tietoa 14 eri kielellä ja kirjavinkkejä, joita voi hyödyntää niin kotona kuin vaikkapa päiväkodissakin. Verkkosivuilta löytyy myös loruja ja runoja ääneen luettavaksi.

Tutustu verkkopalveluun www.luelapselle.fi

Lukulahja lapselle -ohjelma jakaa yli 100 000 lastenkirjaa neuvoloissa 2019-2021

Lue lapselle -hanke laajeni vuonna 2019 Lukulahja lapselle -ohjelmaksi. Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke mahdollistaa tasavertaiset mahdollisuudet varhaislukemiseen kaikille perheille. Lukulahja lapselle -kirjakassi on tarkoitettu kaikille vuosina 2019-21 syntyville lapsille.

Kirjakassi sisältää:

  • Pahvikirjan vauvaikäiselle
  • Satukirjan 3-5 -vuotiaalle tuleviin lukuhetkiin
  • Lorukortit
  • Lue lapselle -lukumitan
  • Kutsukortin kirjastoon

Kirjakassit tuotetaan suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi huomioidaan yleisimmät vähemmistökielet. Neuvolat voivat tilata kirjakasseja maksutta Lukukeskuksesta alkaen keväästä 2019.

Lue lisää lapselle lukemisen tärkeydestä www.luelapselle.fi