Etusivu > Uutiset >

Kauppareissulla muistutetaan perheitä lukemaan yhdessä 

Kauppareissulla muistutetaan perheitä lukemaan yhdessä

Lukukeskuksen ja Lotus-pehmopapereiden kesäkampanjassa innostetaan perheet lukemaan yhdessä. Kaupan hyllyille ilmestyneissä wc- ja talouspaperipakkauksissa muistutetaan, että yhdessä lukeminen on parasta välittämistä!

Oletko jo törmännyt kaupassa lukemiseen innostavaan kesäkampanjaan? Tänä kesänä Lotus-paketeissa kannustetaan lukemaan yhdessä, ja kerrotaan samalla Lukukeskuksen Lue lapselle –hankkeesta.

“Lasten innostaminen lukemisen avartavaan maailmaan alkaa jo ihan pienestä pitäen, kun vanhemmat lukevat lapsilleen. Lukemalla lapsille jo vauvaiästä lähtien annamme heille kipinän lukemisharrastukseen, kun he oppivat itse lukemaan. Toisia lukeminen kiinnostaa sitten enemmän ja toisia vähemmän, mutta on tärkeää, että vastuullisina aikuisina me ainakin annamme lapsille mahdollisuuden kokea lukemisen maailma”, toteaa Lotuksen Senior Brand Manager Juha Yli-koski.

“Lasten lukeminen on hyvin tärkeä yhteiskunnallinen asia, jonka eteen kaikkien aikuisten tulisi tehdä töitä. Lisäksi yhteiset lukuhetket lapsen kanssa ovat arvokkaita ja rauhoittavia hetkiä sekä samalla lahja lapsen tulevaisuudelle. Lotukselle läheisistä ja yhteiskunnallisista asioista välittäminen ovat tärkeitä teemoja. Siksi Lotuksen kesäkampanja on toteutettu tänä vuonna yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa ja Lotus tukee Lue lapselle –hanketta”, Yli-Koski kertoo.

Sosiaalisen median puolella kesäkampanjassa ovat mukana myös näyttelijä-kirjailija Jani Toivola, näyttelijä Jasmin Hamid ja opettaja Henriikka Pasanen.

“Lotuksen kesäkampanja on ilahduttava ja konkreettinen teko perheiden lukemisen puolesta! Suomalaisissa perheissä rakastetaan kirjoja ja iltasatu on osa arkirutiineja. Samalla tiedämme, että päivän kiireissä lukemiselle jää yhä vähemmän aikaa. Monessa perheessä yhteinen lukeminen on unohtunut kokonaan. Lomalla on hyvää aikaa lukea, siksikin Lotuksen muistutus juuri kesällä on erityisen tärkeä”, Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Emmi Jäkkö iloitsee.

Lotuksen kesäkampanjassa perheet ohjataan Lue lapselle –verkkopalveluun, johon on koottu tutkittua tietoa lukemisen hyödyistä ja käytännöllisiä vinkkejä perheiden yhteisiin lukuhetkiin.