Koti >

Esi- ja alkuopetuksen Lukupolku

Esi- ja alkuopetuksen Lukupolku

Esi- ja alkuopetuksen Lukupolku kokoaa hyviä käytäntöjä lasten lukuinnon sytyttämiseen ja ylläpitämiseen esi- ja alkuopetuksen nivelvaiheessa. Lukupolun luominen alkaa syksyllä 2023.

Siirry tästä Lukupolun pilottivaiheen materiaaleihin Vantaan opettajille.

 

Esi- ja alkuopetuksen Lukupolku on Lukukeskuksen ja Vantaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteiskehittämishanke. Lukupolku auttaa kasvatuksen ammattilaisia tukemaan pitkäjänteisesti lasten lukemista ja lukuintoa esi- ja alkuopetuksen nivelvaiheessa.

Lukupolkua rakennetaan lukuvuonna 2023-2024 yhteistyössä Vantaan esi- ja alkuopetuksen ammattilaisten kanssa. Työn lopputulokset jaetaan valtakunnallisesti kuntien esi- ja alkuopetuksen käyttöön.

Lukukeskuksella on pitkät perinteet lasten lukemisen tukemisessa. Vastasyntyneet ovat saaneet Lukulahja-kirjakassin neuvolasta vuodesta 2019 ja hallitusohjelman myötä Lukulahjasta on tulossa pysyvä osa neuvolajärjestelmää. Lue lapselle -sisällöt ovat vuosia kannustaneet lisäämään ääneenlukemista alle kouluikäisille lapsille. Lukupolku ottaa seuraavan askeleen tukemalla kouluun siirtyvien ja lukemaan opettelevien lasten lukemista.

Lukupolun kirjailijakummina ja suojelijana toimii lasten- ja nuortenkirjailija Siri Kolu.

 

Lisätiedot:
Hankekoordinaattori Vilma Tammelin
vilma.tammelin(at)lukukeskus.fi

 

Lukupolkua rahoittaa Opetushallitus.

Tilaa uutiskirje

Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen