Koti >

Palvelut työyhteisöille

Palvelut työyhteisöille

Aikaansa seuraava työnantaja tukee ja kannustaa työntekijöidensä lukutaidon ylläpitoa ja kehittämistä. Resepti on yksinkertainen: hyvän lukutaidon saa vain lukemalla. Kuten muitakin taitoja, myös sitä voi ja pitää harjoittaa. Lukukeskus tarjoaa vinkkejä, tukea ja räätälöityjä palveluja lukemisen tukemiseen kaikille työyhteisöille.

Vastuullinen työnantaja tukee lukutaitoa

Teknologia on tuonut työpaikoille mukanaan joustoa, mutta myös uudenlaisia tekstimaailmoja ja tarpeita. Ammattilaisilta kaikilla aloilla edellytetään nopeaa uusien asioiden omaksumista ja jatkuvaa oppimista. Hyvä lukutaito antaa keinot pärjätä uusien mediaympäristöjen keskellä ja välineet itsensä kehittämiseen.

Työntekijöiden heikko lukutaito lisää virheiden mahdollisuuksia, vaikeuttaa uusien prosessien käyttöönottoa sekä heikentää työntekijöiden kykyä vastata asiakkaiden monimuotoisiin tarpeisiin.

Lukeminen vaatii aikaa, mielellään ilman keskeytyksiä. Pitkäaikaista muistin käyttöä ja tarinan hallintaa vaativa lukeminen tarjoaa vastapainoa kiireiseen ja lyhytjännitteiseen työelämään.

Etenkin kaunokirjallisuus auttaa ymmärtämään ihmistä paremmin; kirjallisuuden kehittämät sosiaaliset taidot sekä viestintä- ja empatiakyky ovat ensisijaisia lähes kaikissa nykyajan työpaikoissa. Lukeminen syventää ymmärrystä monimutkaisista kokonaisuuksista, laajentaa ajatusmaailmaa oman toimintaympäristön ulkopuolelle ja synnyttää uusia ideoita.

Kirjailija koskettaa

Paras keino innostua lukemisesta, on yhteisöllisyys ja elämyksellisyys.

Lukukeskuksen kirjailijavierailupalvelusta löytyy satoja inspiroivia kirjallisuuden ammattilaisia. Heidän valmistellut puheenvuoronsa tai virtuaalisesti toteutetut kirjailijavierailut virkistävät, koskettavat ja tuovat ihmisiä yhteen. Lukukeskuksen asiantuntijat auttavat työyhteisöä sopivan kirjailijan löytämisessä.

Lavarunoustyöpaja haastaa työyhteisön luomaan itse. Vangitsevat lavarunoesitykset ja innostavat ohjaajat saavat runoilijan esiin jokaisesta työntekijästä. Jaetut tarinat yhdistävät.

Spoken word -artisti Juho Kuusi Suomen Talentissa

Vaikuttavaa lukutaitotyötä yhteiskuntavastuuna

Lukukeskus on kokenut kumppani monenlaisiin kampanjoihin ja hankkeisiin. Hanketoimijana olemme luotettavia ja kustannustehokkaita. Vahva hankeosaamisemme varmistaa toiminnan onnistumisen, laajan näkyvyyden ja sujuvan etenemisen. Yhteistyö Lukukeskuksen kanssa on yritykselle helppoa.

Lukukeskus on toiminut yhteistyökumppanina mm. UPM:n, Helsingin kaupungin sekä Elisan kanssa.

Lukutaitohanke on helppo tapa vaikuttaa tulevaisuuteen. Jokainen teko lukemisen puolesta, on teko kohti parempaa maailmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Emmi Jäkkö
Toiminnanjohtaja
puh. 050 563 8998
emmi.jakko@lukukeskus.fi

Lukeva organisaatio – vinkkejä työnantajalle

1. Perustakaa työntekijöille lukupiiri. Lukupiirit tekevät lukukokemuksesta jaetun ja antavat samalla uusia oivalluksia ja tulkintoja. Vertaispaine tuo säännöllisyyttä lukemiseen.

2. Tilaa kirjailija puhumaan strategia- tai TYKY-päiville. Kirjailija antaa uusia virikkeitä, näkökulmia ja luo asiayhteyksiä oman toimintaympäristön ulkopuolelta.

3. Tuo kulttuuri- ja liikuntasetelien rinnalle kirjapaketit tai tarjoukset esimerkiksi sähköisiin kirjasovelluksiin.

4. Teoilla on väliä – lahjoittakaa joulukorttirahat lukemista tukevaan työhön.

Helpot keinot lukemisen aloittamiseen:

1. Käytä ajastinta – päätä lukevasi vaikka 15 minuuttia päivässä. Laita täksi aikaa laitteet hiljaiselle.

2. Tee kirjoista itsellesi helposti saatavia. Kuunteletko mieluiten äänikirjoja matkoilla, pidätkö kirjaa aina varalta kassissa tai lataatko puhelimelle sovelluksen, onko helppoa käydä kirjastossa hakemassa luettavaa?

3. Lue ennen nukkumaanmenoa. Säännöllinen iltalukeminen parantaa tutkitusti unen määrää ja laatua ja on yhteydessä parempaan terveyteen. Lukea voi myös diginä, mutta sinisen valon määrä kannattaa säätää vähäiseksi.

4. Päätä tietty sivumäärä jonka luet joka päivä.

 

Lukukeskus on vaikuttava hankekumppani

Katso video Lukukeskuksen hanketoiminnasta! Video on kuvattu Lukukeskuksen 50-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingin keskustakirjasto Oodissa 13.10.2022.

Tilaa uutiskirje

Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen