Etusivu >

Tietokirjafanit

Tietokirjafanit – lukuintoa ja tiedepääomaa koululaisille

Tietokirjafanit-hanke nostaa koululaisten lukuintoa ja tiedepääomaa tietokirjailijavierailujen ja niihin liittyvien työpajojen avulla lukuvuonna 2024–2025.

Tietokirjafanit-hanke nostaa koululaisten lukuintoa ja tiedepääomaa tietokirjavierailujen ja niihin liittyvien työpajojen avulla. Hankkeen toteuttajiksi valittiin kirjastoja ja tiedekeskuksia eri puolilta Suomea. Ne järjestävät maksuttomia koululaisten tapahtumapäiviä, joihin kutsutaan koululaisia omalta alueelta.

Vierailijoina ovat tietokirjailijat työpajoineen. Vierailuja syventämään tehdään materiaaleja: vierailuja helpottavia tietopaketteja, tietokirjailijavideoita, vierailumateriaaleja ja oppimateriaaleja sekä ennen että jälkeen vierailun. Lisäksi tehdään vinkkejä vieraileville kirjailijoille, vierailulle saapuville ja vierailuja järjestäville. Ne ovat kenen tahansa käytettävissä.

Vierailuja on hankkeen aikana kaikkiaan 50, tapahtumapaikkoja Kilpisjärveltä Helsinkiin. Tapahtumapaikat ovat Arktikum-tiedekeskus, (Rovaniemi), Heureka (Vantaa), Keskustakirjasto Oodi (Helsinki), Oulun kaupunginkirjasto, Avaruuspuisto Väisälä (Kaarina), Seinäjoen kaupunginkirjasto, Vantaan kaupunginkirjasto, Sodan ja rauhan keskus Muisti (Mikkeli) ja Joensuun kaupunginkirjasto.

 

Hanketta koordinoi tiedekeskus Heureka. Hankkeessa ovat mukana Lukukeskus, Suomen tietokirjailijat ryKirjastoseura ja Tiedekeskusverkosto. Tietokirjafanit-hankkeen mahdollistaa Alfred Kordelinin säätiön Suuret kulttuurihankkeet -rahoitus.

 

Lisätietoja:
Teematuottaja Paula Havaste, Heureka
paula.havaste@heureka.fi

 

Alfred Kordelinin säätiö, logo Tiedekeskus Heureka, logo

Tilaa uutiskirje

Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen