Etusivu > Uutiset >

Syysloma on Lukuloma – jokaiselle löytyy luettavaa

Syysloma on Lukuloma – jokaiselle löytyy luettavaa

Kirja-alan järjestöjen sekä lukutaito- ja opetusalan toimijoiden yhteinen Lukuloma-kampanja kannustaa tänäkin vuonna kaikenikäisiä tarttumaan syyslomalla kirjaan.

Lukuloma-kampanja muistuttaa, että lukeminen on innostava ja kaikille sopiva harrastus iästä ja taustasta riippumatta. Lukijaksi voi alkaa lapsena tai aikuisiällä, ja kirjastojen ja kirjakauppojen ammattilaiset auttavat löytämään kiinnostuksen kohteisiin ja taitotasoon sopivaa luettavaa.

Lukuloma 2024 vinkkaa jokaiselle sopivaa luettavaa

Tänä vuonna kampanja nostaa esille kirjavinkkaamisen voimaa. Kampanjasivuilla lukuloma.fi on avattu Kirjavinkkikone, jolta voi saada apua lomalukemisen valinnassa. Kirjavinkkikoneen kirjavalikoiman ovat toimittaneet kirjastoalan ammattilaiset, ja koneen linkeistä pääsee kirjastojen vinkkipalveluihin lukemaan lisää kirjasuosituksia.

Peruskoululuokille kampanja organisoi kirjavinkkivaihdon, johon osallistuu yli sata ala- ja yläkoululuokkaa ympäri Suomen. Jokainen luokka on saanut vaihtoparin, jonka kanssa vaihdetaan vinkkejä lomalukemisesta.

Myös tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala on mukana tukemassa kampanjaa.

Syyslomaa vietetään lokakuussa viikoilla 42–43, tarkat päivät vaihtelevat kunnittain ja kouluittain. Lukuloma näkyy sosiaalisessa mediassa hashtageilla #lukuloma ja #läslov.

 

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Finlands svenska författareförening, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Kirjastokaista, Lastenkirjainstituutti, Lukukeskus, Lukutaito-ohjelma – Opetushallitus, Sivupiiri, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.