Kirjailijavieras päiväkotiin

Kirjailijavierailu on tutkitusti toimiva keino innostaa lasta lukemisen ja tekstien pariin. Vierailut sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Kirjailijavierailulla lastenkirjailija voi lukea omaa tekstiään ääneen tai pitää vaikka lorupajaa, ja päiväkotien tarinatuokioissa lapsi oppii tarinan ja sanojen kautta. Kirjailija voi vierailla myös esimerkiksi vanhempainillassa puhumassa lukemisen merkityksestä.

Kirjailija Katri Tapola pitää satutyöpajoja peruskouluun valmistaville luokille. Mukana kulkee satulaukku, jossa on kirjojen lisäksi pientä rekvisiittaa sekä mm. Kauniiden sanojen suomi-arabia -sanakirja. Työpajavaihtoehtoja/harjoituksia on useampia. Työpajat perustuvat kirjoihin Pieni prinsessasatu, Pieni prinssisatu,  ToiveretkiSatu joka oli totta, Unilintu ja Uljas Sankari, Pelätin ja rastas. Tapolan lastenkirjoja on käännetty arabiaksi, ja suomi-arabia -satuhetket onnistuvat arabiankielisen lukijan kanssa.

Kirjailija voi vierailla myös virtuaalisesti.

Virtuaalisella vierailulla kirjailija on omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä sattuu juuri silloin olemaan. Kirjailija näkee ja kuulee videoyhteyden kautta ryhmän, ja ryhmä vastaavasti kirjailijan. Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni.

Lukukeskuksen tilaajapalvelussa on valittavissa yli 800 kirjoittamisen ammattilaista ympäri Suomen kaunokirjailijoista käsikirjoittajiin ja kuvittajiin. Palvelun kautta tilaaminen käy vaivattomasti.