Etusivu >

Lukufiilis - kirjallisuusmedia nuorilta nuorille

Lukufiilis kutsuu kaikkia 13-19-vuotiaita kirjoittajia! Opettaja, kannusta oppilaita mukaan seuraamaan ja tekemään kirjallisuusmediaa.

Lukufiilis on lukio- ja yläkouluikäisten oma kirjallisuuslehti. Verkkolehdessä julkaistaan kirja-arvosteluja, kirjailijahaastatteluja, kirjallisuuteen liittyviä ilmiöitä sekä kilpailuja ja kirjoitusvinkkejä.

Lukufiilis tarjoaa nuorille kirjallisuudesta kiinnostuneille mielenkiintoisia artikkeleita ja nostaa upeita kirjoja esille. Lehti antaa nuorille mahdollisuuksia kehittää kirjoittamistaan ja jakaa ajatuksiaan muiden kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa.

Lukufiilis perustuu pitkälti nuorten itse kirjoittamiin juttuihin ja kirja-arvosteluihin. Meille saa lähettää kirja-arvosteluita, tarinoita – mitä vain. Lukufiilis oikolukee tekstit ja julkaisee ne. Tekstien ei tarvitse siis etukäteen olla täydellisiä, vaan kaikille annetaan mahdollisuus saada juttunsa julkaistuksi. Kuukausittain meillä on erilaisia teemoja. Olisikin hienoa, jos tekstit sivuaisivat teemaamme edes kevyesti (tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä).

Lukufiilis löytyy osoitteesta www.lukufiilis.fi ja sosiaalisesta mediasta nimellä Lukufiilis (Instagram, Facebook ja Twitter).

Lukufiilikseen on koottu erilaisia teemakokonaisuuksia ja vinkkejä opettajille. Lukufiiliksen materiaaleja voi hyödyntää esimerkiksi äidinkielen opetuksen tukena. Meille voi myös ehdottaa yhteistyötä: yksi luokka voi esimerkiksi kuukauden ajan tuottaa lehteä, Lukufiilikseen voi ehdottaa teemoja, lähettää oppilaiden valmiita tekstejä tai juttuvinkkejä. Otamme mielellämme vastaan palautetta sisällöistä sekä kehitysehdotuksia.

Lisätietoja:

Vilma Tammelin
Päätoimittaja
sähköposti: lukufiilis@lukukeskus.fi

www.lukufiilis.fi