Etusivu >

Lukuviikko juhlii lukemista

Lukuviikko juhlii lukemista

Kirjat ja kirjallisuus ruokkivat mielikuvitusta ja herättävät kiinnostuksen lukemiseen ja kirjoittamiseen. Vuoden 2021 Lukuviikko järjestettiin 5.-11.4. teemalla Lukutaito on kansalaistaito.

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, joka nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita lukemisen ja lukutaidon ympäriltä. Lukuviikon aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Katso lisää Lukuviikon omilta sivuilta.

Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Se muutettiin Lukuviikonlopuksi vuonna 1986. Varsinaista Lukuviikkoa on viettty vuodesta 1997.

Tehtäviä ja sisältöjä löydät Lukuviikon sivuilta: Lukuviikon nettisivut

Vuoden 2019 Lukuviikon teemana oli Koko Eurooppa lukee, koska lukemisen edistäminen on kaikkien yhteinen asia. Saimme inspiraatiota yleiseurooppalaisesta lukukampanjasta Europe Reads. Lukukeskus jakoi teemaan sopivia ilmaisia materiaaleja ja sisältöjä Lukuviikon sivuilla. Katso video:

Minkälainen on tulevaisuuden Lukuviikko? Haluamme kehittää tapahtumaa myös jatkossa. Järjestitkö itse tapahtuman Lukuviikolla: Miten se sujui, ja mitä toivotte jatkossa? Entä mikä sopisi ensi Lukuviikon teemaksi ja sisällöksi? Otamme mielellämme vastaan toiveita, risuja ja ruusuja osoitteeseen lukukeskus@lukukeskus.fi.