Etusivu > Uutiset >

Alkuvuoden 2023 henkilöstömuutoksia Lukukeskuksessa

Alkuvuoden henkilöstömuutoksia Lukukeskuksessa

Lukukeskuksessa on aloittanut kaksi uutta työntekijää vuodenvaihteen molemmin puolin.

Lukukeskuksen uutena hankeasiantuntijana on aloittanut Vilma Tammelin (FM). Vilma työskentelee hankkeissa ja on myös nuorten kirjallisuuslehti Lukufiiliksen päätoimittajan sijainen. Vilma on vastavalmistunut maisteri äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajan maisteriohjelmasta Jyväskylän yliopistosta.

Vilma on tullut Lukukeskukseen ensimmäisen kerran yliopistoharjoittelijana keväällä 2020 ja tehnyt sen jälkeen projektitöitä esimerkiksi Lukuviikolle sekä Tietokirjailija kouluun – ja Monikielinen lukutaito -hankkeissa. Vilma on tehnyt töitä myös freelance-kielenhuoltajana, työharjoittelijana suomen kielen osastolla Tukholman yliopistossa ja museotyöntekijänä digitaalisen yleisötyön parissa Suomen käsityön museossa. Lisäksi hän on toiminut aktiivisesti Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry:n ohjaajana ja hallituksessa.

”Lukutaidon ja lukemisen edistäminen merkitsee minulle lukuiloa ja väylää lisätä tasa-arvoa yhteiskunnassa. Tulevassa työssäni minua kiinnostaa esimerkiksi sanataiteen rooli ja lukustrategioiden hyödyntäminen eri-ikäisten lukutaidon tukemisessa. Aloitan hankeasiantuntijan työssä ennen kaikkea avoimin mielin, valmiina etsimään tuoreita näkökulmia lukutaitotyöhön.

Kevään uutuuskirjoista odotan tänä vuonna erityisesti kahta tietokirjaa: Kaisa Pulakan teosta Kesyttömät (Atena) sekä Emma Puikkosen ja Selja Ahavan yhteisteosta Rakennenautintoja (Kosmos).”

 

Lukukeskuksen tiedottajana on aloittanut Stiina Klockars. Stiina toimii tiedottajan tehtävissä Elisa Grönholmin vanhempainvapaan aikana. Stiina on koulutukseltaan kirjastonhoitaja (AMK) ja siirtyi Lukukeskukseen Helsingin kaupunginkirjastosta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2015. Muutaman viime vuoden ajan Stiina on keskittynyt kirjastossa viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin.

”Olen innoissani ja ylpeä saadessani olla mukana Lukukeskuksen tärkeässä työssä. Erityisen kiinnostavaa minulle on katsoa lukutaidon ja lukemisen edistämistyötä asiantuntijajärjestön näkökulmasta, aikaisemman kirjastonäkökulmani sijaan.

Luen monipuolisesti kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta, sekä populaarimpaa tietokirjallisuutta historiasta ja yhteiskunnallisista aiheista. Maailmalta tulevien uutisten vastapainoksi olen huomannut että lapsuuden suosikkigenre fantasia on alkanut kiinnostaa taas! Tällä hetkellä yöpöydällä on kesken Keigo Higashinon romaani Namiyan puodin ihmeet (Punainen silakka, suomentanut Raisa Porrasmaa) sekä Peter Frankopanin tietoteos Silkkitiet (Atena, suomentanut Jaana Iso-Markku).”