Etusivu > Uutiset >

Kiiltomato.netin päätoimittajaksi Ville Hämäläinen

Kiiltomato.netin päätoimittajaksi Ville Hämäläinen

Lukukeskuksen hallitus on valinnut kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato.netin uudeksi päätoimittajaksi Ville Hämäläisen (s. 1992). Hän aloittaa tehtävässään syyskuussa.
Ville Hämäläinen
Ville Hämäläinen

”On suuri kunnia päästä luotsaamaan niinkin perinteikästä ja arvostettua lehteä kuin Kiiltomato. Samalla tätäkään vaativaa tehtävää ei ihan yksikseen tarvitse hoitaa, vaan voin paljossa luottaa lehden toimituskuntaan ja laajaan ja osaavaan avustajajoukkoon.”

Hämäläinen toimii aktiivisesti kirjallisuuskritiikki ja -tutkimuskentällä työskennellen viime vuosina avustajana mm. Nuoressa Voimassa, Ylioppilaslehdessä, Kritiikin Uutisissa, Tulessa ja Savussa sekä Kertomuksen vaarat -tutkimusprojektissa. Lisäksi hän on kirjoittajana tänä keväänä ilmestyneessä Kosmoksen esseeantologiassa 13 katseluasentoa ja Vastapainolta tulevassa Kertomuksen vaarat -tietokirjassa. HuK Hämäläinen viimeistelee parhaillaan kirjallisuustieteen pro gradua Tampereen yliopistossa.

”Kun hain Kiiltomadon päätoimittajaksi, ensimmäinen ajatukseni oli, että lehdessä tehdään asiat niin hyvin, ettei paljon parannettavaa ole. Pitkille ja paneutuville kritiikeille on tarvetta. Aika pian huomasin kuitenkin jo ideoivani, miten tehdä Kiiltomadosta entistäkin ajankohtaisempi ja keskustelevampi. Haluan rohkaista kriitikoita kokeilemaan kritiikin muotoja ja keinoja ja olla tiiviisti avustajiin yhteydessä.”

”Ville Hämäläinen on tunnustettu nuoren polven kriitikko ja aktiivinen keskustelija kirjallisuutemme kentällä. Hämäläisen tärkeä rooli runsaasti huomiota herättäneessä Kertomuksen vaarat -tutkimusprojektissa antaa sekin hyvää pohjaa päätoimittajan tehtävään. Vaikka Kiiltomadon tärkeä perustehtävä säilyykin ennallaan, hallitukseen tekivät vaikutuksen myös Hämäläisen ajatukset verkkolehden kehittämisestä”, Lukukeskuksen hallituksen puheenjohtaja Juha Itkonen sanoo.

Päätoimittajan kanssa tehdään nelivuotinen toimeksiantosopimus.

Kiiltomato-Lysmasken.net on vuodesta 2000 julkaistu kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomato etsii hehkuunsa kirjoja, jotka ansaitsevat lisää huomiota. Kiiltomadossa arvioidaan suomeksi ja ruotsiksi kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta sekä erityisesti kirjallisuutta käsitteleviä tietokirjoja. Kiiltomadon arkisto sisältää noin 4000 arvostelua, uusia arvioita ilmestyy noin 200 vuosittain. Lehteä julkaisee Lukukeskus.