Etusivu > Uutiset >

Kirjailija kiittää -palkinto Lukukeskuksen ohjelmapäällikölle Ulla Arkomalle

Kirjailija kiittää -palkinto Lukukeskuksen ohjelmapäällikölle Ulla Arkomalle

Suomen Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinto myönnettiin Lukukeskuksen Ulla Arkomalle hänen pitkäjänteisestä työstään kirjailijavierailupalvelun parissa.

Vuonna 2022 Suomen Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon saa Lukukeskuksen ohjelmapäällikkö Ulla Arkoma hänen pitkäjänteisestä työstään kirjailijavierailupalvelun kehittäjänä, kirjailijoiden kumppanina ja luotettavana asiakaspalvelijana. Kirjailijaliiton johtokunta päätti palkinnosta yksimielisesti. Palkintoperusteissa todetaan:

”Ulla Arkoma on tehnyt pitkään työtä kirjallisuuden lähettiläänä kirjallisuuden ja lukemisen edistämiseksi Lukukeskuksen ohjelmapäällikkönä. Arkoma on kymmenen vuoden ajan välittänyt ja järjestänyt kirjailijavierailuja ja parhaimpina vuosina hänen kauttaan on kulkenut lähes 2 000 vierailupyyntöä tilaajalta kirjailijalle. Joka vuosi reilusti yli 50 000 lukijaa kohtaa kirjailijan Lukukeskuksen välittämillä vierailuilla.

Ulla Arkoman luotettava ja ystävällinen asiakaspalvelu tunnetaan laajasti kirjailijoiden keskuudessa. Hän on kirjailijan kumppani ja tuki mitä moninaisempien vierailupyyntöjen ja esiintymispaikkojen luotsaamisessa. Ulla on aina kirjailijan puolella, ja sopimusasiat, palkkiot ja vierailukäytännöt neuvotellaan aina kirjailijan etu huomioiden.

Arkoman asiantuntemus, laaja tietämys kirjallisuudesta ja suomalaisista kirjallisuuden tekijöistä varmistaa, että Lukukeskuksen välittämät kirjailijavierailut ovat unohtumattomia kohtaamisia niin yleisöille kuin kirjailijoille. Vierailuillaan kirjailijat voivat keskittyä kirjallisuudesta puhumiseen, työstään kertomiseen ja elämykselliseen kohtaamiseen lukijoiden kanssa, kun käytännönasiat ovat luotettavasti ja ajantasaisesti hoidettu.”

”Olen äärettömän kiitollinen tästä palkinnosta erityisesti sen vuoksi, että palkinto tulee kirjailijoilta. Olen aina arvostanut syvästi kirjailijoita ja heidän työtään”, Arkoma toteaa ilahtuneena ja jatkaa:

”Kiitän sydämestäni kirjailijoita niistä tuhansista tarinoista, joiden kautta meidän lukijoiden on mahdollista elää monta elämää. Näen työssäni päivittäin, kuinka valmiita kirjailijat ovat lähtemään pitkillekin matkoille kertomaan työstään. Kouluja, kirjastoja, työväenopistoja ja muita kirjailijavierailujen tilaajia kiitän siitä, että he mahdollistavat kohtaamiset kirjailijoiden ja lukijoiden kesken ja herättävät halun lukea.”

Lukukeskus on järjestänyt kirjailijavierailuja ammattimaisesti jo 50 vuotta. Kirjailijavierailut tutkitusti lisäävät lasten ja nuorten lukuintoa ja lisäävät kiinnostusta kirjallisuuteen. Lukukeskuksen vierailupalvelu varmistaa, että kirjailija saa suositusten mukaisen hinnan esiintymisestään ja sopimusasiat ovat kunnossa. Kirjailijavierailuilla on merkittävä rooli myös kirjailijoiden toimeentulon kannalta.

Suomen Kirjailijaliiton vuosittainen Kirjailija kiittää -palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessujen Töölö-lavalla lauantaina 29.10.