Etusivu > Uutiset >

Lukemisesta tukea oppimiseen koko lukuvuodeksi

Lukemisesta tukea oppimiseen koko lukuvuodeksi

Lukukeskus tarjoaa paljon sisältöjä, joita voi hyödyntää opetuksen tukena ympäri vuoden. Lukutaitoa voi ja kannattaa harjoitella kaikissa oppiaineissa!

Uusimman PIRLS-tutkimuksen (Leino ym. 2023) mukaan jo puoli tuntia lukemista päivässä nosti oppilaan lukutaidon tasoa merkittävästi. Sama yhteys on näkynyt esimerkiksi myös PISA-tutkimuksissa (Leino ym. 2019). Hyvä lukutaito tukee kaikkien oppiaineiden oppimista.

Lukukeskuksen uutiskirje opettajille sisältää uutisia ja tietoa lukutaidosta, lukemisesta ja Lukukeskuksen kampanjoista, kuten Lukuviikosta. Voit tutustua lukuvuoden alun uutiskirjeeseemme tästä: Lukemisesta tukea oppimiseen koko lukuvuodeksi.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat lukutaitotyön ajankohtaiset asiat suoraan sähköpostiisi. Opettajien uutiskirje lähetetään noin 2-3 kertaa lukukaudessa. Tutustu myös Lukukeskuksen Opettajan oppaaseen: Opettajan opas.

Lukukeskuksella on omat uutiskirjeet myös muille lukutaidon ammattiryhmille ja lukutaitotyöstä kiinnostuneille yksityishenkilöille. Täytäthän siis uutiskirjeen tilauslomakkeen huolella.

 

Tilaa uutiskirje

Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen