Etusivu > Uutiset >

Lukevan Suomen tulevaisuus? Keskustelutilaisuus Oodissa 7.4. klo 18

Lukevan Suomen tulevaisuus? Keskustelutilaisuus Oodissa
torstaina 7.4. klo 18

Suomalaiset tunnettiin aiemmin lukijakansana, mutta miltä näyttää lukutaidon ja lukemisen tila ja tulevaisuus? Kenellä on vastuu suomalaisten lukutaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä? Entä suomalainen kirjallisuus, mikä on sen tila ja miltä näyttää sen tulevaisuus?

Suomelle on laadittu Kansallinen Lukutaitostrategia, jonka suuntaviivojen mukaan Suomea halutaan kehittää maailman monilukutaitoisimmaksi maaksi vuoteen 2030 mennessä. Siinä määritellyn mission mukaan lukeva elämäntapa on tasa-arvon, sivistyksen ja hyvinvoinnin perusta. Suomalaiset tunnettiin aiemmin lukijakansana, mutta miltä näyttää lukutaidon ja lukemisen tila ja tulevaisuus? Kenellä on vastuu suomalaisten lukutaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä? Entä suomalainen kirjallisuus, mikä on sen tila ja miltä näyttää sen tulevaisuus?

Lukevan Suomen tulevaisuus?
7.4.2022 18:00
Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, 1. krs

Tervetuloa Oodin Maijansaliin kuuntelemaan paneelikeskustelua muun muassa näistä aiheista! Tilaisuudessa on tarkoitus keskittyä aikuisten lukutaitoon ja lukemiseen, sekä yleisemmin lukevaan elämäntapaan ja kirjalliseen kulttuuriin maassamme – kuinka edistää ja vahvistaa niitä, minkälaisilla toimilla saada ihmisiä ja yhteisöjä mukaan tukemaan Lukevan Suomen tulevaisuutta?

Paneelikeskustelussa mukana ovat:

–  Antti Aaltonen, pedagoginen asiantuntija / Helsingin kaupunki

Suvi Ahola, toimittaja, kirjallisuuskriitikko / Helsingin Sanomat

Emmi Jäkkö, kehittämis- ja viestintäpäällikkö / Lukukeskus

Sirpa Kähkönen, kirjailija, suomentaja, Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja

Anna-Maria Soininvaara / Keskustakirjasto Oodin johtaja

-Keskustelua moderoi Minna Castrén, kirjallinen johtaja/Otava, pääsihteeri/Otavan Kirjasäätiö, Suomen Kirjasäätiön hallituksen pj.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Minna Canthin seuran ja Otavan kirjasäätiön kanssa.

Lisätietoja: Kati Solastie / Minna Canthin seuran hallituksen jäsen, kati.solastie@kolumbus.fi