Etusivu > Uutiset >

Lukufiiliksen kirjoituskilpailu

Nuoruus. Nyt. – Lukufiilis ja BoD – Books on Demand järjestävät kirjoituskilpailun 13-19 vuotiaille

Nuorten oma kirjallisuusmedia Lukufiilis ja kirjanjulkaisupalvelu BoD – Books on Demand järjestävät 13-19-vuotiaille nuorille kirjoituskilpailun. Teksteissä nuoret päästävät kurkistamaan maailmaansa: miltä näyttää tämän päivän nuoruus, miten he itse kokevat elämänsä ja aikamme sekä mitä asioita teksteistä nousee esiin nuorille tärkeinä ja merkityksellisinä.

Kilpailun voittajatekstit valitsevat kirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi. Kirjoituskilpailun parhaista teksteistä julkaistaan kirja, ja voittaja saa mahdollisuuden julkaista oman kirjansa. Kilpailuun voi osallistua 31.12.2020 saakka.

”Odotan kiinnostavia, koskettavia, yllättäviä ja uusia näkökulmia antavia tekstejä, joista kuultavat nuoruuden ilot tai surut, ajatukset, toiveet, pelot ja arki, elämä juuri sellaisena kuin se tänäkin päivänä jollekin on. Uskon oppivani paljon uutta.  Olen tietenkin myös erittäin iloinen siitä, että tämän kilpailun kautta avautuu monelle lahjakkaalle kirjoittajalle tilaisuus näyttää oma osaamisensa ja saada tekstinsä julkaistuksi”, Jyri Paretskoi sanoo.

”Puhumme paljon nuorista mutta liian usein unohdamme kuunnella heitä. Siksi olen erityisen ilahtunut kirjoituskilpailusta, jossa nuoret pääsevät ääneen itse. Toivon että osallistujat luottaisivat omaan ääneensä ja kirjoittaisivat sillä tavalla kuin itse tuntevat ja haluavat, miettimättä sen enempää sitä, mitä lukija mahdollisesti teksteiltä odottaa. Odotan innolla, että pääsen lukemaan tekstejä”, Marisha Rasi-Koskinen sanoo.

”Nuorten itse tekemän Lukufiiliksen lukuisat kirja-arviot, -vinkit ja jutut sekä lehden lukupiiri osoittavat, että nuorilla on halu ilmaista itseään kirjoittamalla sekä keskustella kirjallisuudesta ja lukemisesta. Toivottavasti kirjoituskilpailu innostaa mahdollisimman monia kertomaan omista ajatuksistaan avoimesti ja omalla äänellä”, kilpailun tuomariston jäsen ja Lukufiiliksen toimitusavustaja, 19-vuotias Sofia Blomberg sanoo.

Osallistumisohjeet

Kilpailuun voivat osallistua 13-19-vuotiaat kirjoittamalla aiheesta ”Nuoruus. Nyt”. Aihetta voi lähestyä luovasti kirjoittamalla fiktiota, faktaa tai omia kokemuksia muodossa, joka itsestä tuntuu luontevalta. 1500-7500 merkkiä pituinen kilpailuteksti lähetetään 31.12. mennessä Word- tai Open Office -tiedostona osoitteeseen markkinointi@bod.fi.  Lukufiiliksen ja BoD:n edustajista koottu tuomaristo valitsee parhaat kirjoitukset, joista Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi valitsevat voittajan. BoD kokoaa kirjan, joka tulee kirjakauppoihin keväällä 2021. Kirjan tuotoilla tuetaan nuorten oman kirjallisuusmedian Lukufiiliksen toimintaa. Lisäksi kilpailun voittaja palkitaan 849 euron arvoisella kirjanjulkaisupaketilla.

Tarkat osallistumisehdot BoD:n sivuilla.
www.lukufiilis.fi

Lisätiedot:
Saara Golombek, myynti- ja markkinointipäällikkö, BoD Suomi, saara.golombek@bod.fi /
Saara Oranen, päätoimittaja Lukufiilis, viestintäpäällikkö Lukukeskus, saara.oranen@lukukeskus.fi, 044 5661903