Etusivu > Uutiset >

Lukufiilis osallistuu keskusteluun nuorten lukemisesta

Lukufiilis osallistuu keskusteluun nuorten lukemisesta LANU!-festivaalilla

Tapahtuma on suunnattu lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, ja se järjestetään tänä vuonna toista kertaa virtuaalisesti.

Nuorten oma kirjallisuusmedia Lukufiilis on mukana festareiden vietossa LANU!-kirjallisuusfestivaalilla 5. – 8.5.2021. Ensi-illan jälkeen ohjelmat säilyvät katsottavissa Instagram Live -lähetyksiä lukuun ottamatta toukokuun loppuun saakka.

Seuraa festivaalia Youtube-kanavalta

 

Lukufiilis LANU!-festivaalilla

 

To 6.5. klo 13.00 Lukemisen tulevaisuus

Lukufiiliksen toimitussihteeri Sofia Blomberg juontaa keskustelua lukemisen tulevaisuudesta. Miltä näyttää lukemisen tulevaisuus nuor­ten silmin? Mitä muuta lukeminen voi olla kuin perinteistä kirjallisuutta? Keskustelussa ovat mukana KirjaKallion opiskelijat Taika Vaulo ja Mika Palmu sekä Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

 

Nuoruus. Nyt. -lyhytvideon ensi-ilta

Miltä tuntuu tämän päivän nuoruus? BoD:n ja Lukufiiliksen kirjoituskilpailussa 13–19-vuotiaita pyydettiin kertomaan nuoruudesta juuri nyt. Parhaimmisto teksteistä on julkaistu kirjana, joka kertoo nuorten omalla äänellä nuoria koskettavista ja askarruttavista aiheista, kuten ystävyydestä, erilaisuudesta ja kiusaamisesta. Lyhytvideossa kilpailun voittajat ja tuomariston edustaja pääsevät ääneen kertomaan lisää teksteistä ja teoksesta. Teoksen yhteyteen on myös tehty opettajille suunnattu tehtävämoniste tekstien käsittelyyn.

Katso Nuoruus. Nyt. -video

 

 

Lukufiilis vinkkaa ohjelmaa:

La 8.5. klo 12.30 Fantasian monet maailmat

Kirjailijat Briitta Hepo-oja ja Joonas Riek­­kola kertovat teoksistaan Sydämiä sei­reeneille ja Silkkomaahan kadonneet sekä keskustelevat fantasia-kirjallisuuden monenlaisista maailmoista ja mahdollisuuksista kertoa verhotussa muo­dossa tästä ajasta. Lue Hepo-ojan haastattelu Lukufiiliksestä.

La 8.5. klo 16.00 Kirjailija Indie-kustantajana

Kuinka saavutetaan zanshin käsittelee koulukiusaamista, murros­ikää ja isättömyyttä. Päivi Lukkarila keskustelee Katri Alatalon kanssa kirjastaan ja siitä, miten kirjan voi julkaista itse. Lue Lukkrarilan haastattelu Lukufiiliksestä.

 

 

 

Festivaalin nettisivuilta voi myös ladata kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyviä tehtäväpaketteja

LANU ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten lukuharrastusta sekä lisätä kotimaisen lanu- ja young adult -kirjallisuuden näkyvyyttä.