Etusivu > Uutiset >

Lukukeskuksen suositukset Turun kirjamessuille

Lukukeskuksen suositukset Turun kirjamessuille

Suomen vanhimmat kirjamessut järjestetään 1.–3.10.2021. Lukukeskus keräsi vinkkilistalle ohjelmaa, jota ei kannata jättää väliin.

Lukukeskuksen messuohjelma

Perjantai klo 15.10 Onko Äänikirjojen kuuntelu lukemista, Jukola

Myös Lukukeskus on mukana messuohjelmassa keskustelulla ”Onko äänikirjojen kuuntelu lukemista”. Äänikirjojen kuuntelu on avannut uuden ulottuvuuden kirjallisuuden maailmaan. Äänikirjat rikastuttavat lukuharrastusta, ja niiden kuuntelu on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Mitä mahdollisuuksia ja toisaalta haasteita äänikirjat luovat lukemiselle ja kirjallisuuskentälle? Vastaako kirjojen kuuntelu niiden lukemista lukutaidon näkökulmasta?

Keskustelemassa ovat Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís, Storytellin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sekä kirjailija Roope Lipasti. Haastattelijana toimii Lukukeskuksen viestintä- ja kehittämispäällikkö Emmi Jäkkö.

 

Lukukeskus suosittelee

Perjantai klo 13.35 Monikielinen lavarunous,  Kallas B-halli

 Kielten rajattomat mahdollisuudet. Esiintyjinä Ahmed Zaidan (Kotimaa/Homeland, Kustantamo Kita, 2020) ja Rosanna Fellman, haastattelijana Lavarunoakatemian rehtori, kirjailija Hanna Rentola. Ohjelman tuottaa Kustantamo Kita.

 

Perjantai klo 14.10, Jokainen on lukija,  Jukola

Perjantaina klo 14.10 alkaen voi seurata Lukuloma-hankkeen Jokainen on lukija -keskusteluja. Keskustelut striimaa Kirjastokaista. Yhtä oikeaa tapaa lukea ei ole, vaan jokainen on lukija omalla tavallaan.

 

Lauantai klo 12, Suomen Kirjailijaliitto esittää: #Ammattinakirjailija,  Fiore A-halli

Millaista kirjailijan työ todella on? Miltä kirjailijan työhuone tai tavallinen työpäivä näyttävät? Kirjailijan arjesta keskustelevat Hanna-Riikka Kuisma ja Aki Ollikainen, haastattelijana Juhani Känkänen.

 

Sunnuntai klo 10.30, Kotimainen kirjallisuus 2.0, Agricola A-halli

Nykykirjallisuuden tilasta ja tulevaisuudesta sekä rakkaudesta lajiin. Haastateltavana kirjailija, kirjallisuudentutkija Olli Löytty. Haastattelijana Päivi Koivisto. Ohjelman tuottaa Teos.

 

Katso koko Turun messuohjelma