Etusivu > Uutiset >

Lukukeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Emmi Jäkkö

Lukukeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu
Emmi Jäkkö

Lukukeskuksen hallitus on nimittänyt toiminnanjohtajaksi Emmi Jäkön (s. 1979). Hän aloittaa tehtävässä 1.9.2022 nykyisen toiminnanjohtajan Ilmi Villaciksen siirtyessä Suomen Kirjailijaliiton toiminnanjohtajaksi. Emmi Jäkkö on aiemmin toiminut Lukukeskuksen kehittämis- ja viestintäpäällikkönä.

”Ilmi Villacis on tehnyt Lukukeskuksen toiminnanjohtajana hienoa työtä. Hänen kaudellaan Lukukeskus on ottanut paikkansa suomalaisen lukutaitotyön kulmakivenä ja suunnannäyttäjänä. Emmi Jäkkö on ollut väistyvän toiminnanjohtajan lähin työpari ja tuntee organisaation ja sen lukuisat hankkeet erinomaisesti. Hänellä on myös innostavia näkemyksiä Lukukeskuksen tulevaisuudesta. Lukukeskus saa hänestä erinomaisen toiminnanjohtajan”, toteaa Lukukeskuksen hallituksen puheenjohtaja Juha Itkonen.

Emmi Jäkkö on Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri. Hän on toiminut kustannusalalla monipuolisissa viestinnän ja projektijohtamisen tehtävissä, ja hänellä on laajat verkostot kirjallisuus-, järjestö- ja koulutusalalla. Lukukeskuksessa Jäkkö on kehittänyt erityisesti lasten- ja nuorten lukemiseen liittyviä hankkeita ja vastannut vaikuttajaviestinnästä. Emmi Jäkkö on toiminut toiminnanjohtajan sijaisena ja ollut mukana Lukukeskuksen toiminnan kehittämisessä toiminnanjohtajan rinnalla yli 7 vuoden ajan.

 

”Lukukeskuksen toiminnanjohtajan tehtävä on tässä ajassa erityisen kiinnostava ja merkityksellinen. Lukemisen tavat ja käsityksemme lukutaidosta ovat murroksessa. Mitä enemmän tietoa on saatavillamme, sitä parempaa lukutaitoa meiltä edellytetään. Meidän tulee ymmärtää lukemaamme entistä nopeammin ja erottaa oikea tieto väärästä. Lukukeskuksen vaikuttamistyöllä haluamme jatkossakin varmistaa, että tieto lukutaidon merkityksestä ja edellytykset lukea ovat tasavertaisesti kaikkien saatavilla”, Jäkkö toteaa.

Lukukeskus viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta. Perustamisestaan lähtien Lukukeskuksen ydintehtävä on ollut toimia kirjailijoiden kumppanina kirjailijavierailujen järjestäjänä.

”On sykähdyttävää nähdä, kuinka kirjailijan kohtaaminen sytyttää lukuinnon yhä uudelleen niin lapsessa kuin aikuisessakin. Näiden elämysten mahdollistaminen ja kirjallisuuden lumovoiman välittäminen on minulle ja koko Lukukeskuksen henkilökunnalle keskeinen tavoite myös tulevina vuosina”, Jäkkö kertoo.

”Lukukeskuksen hanketyö on osoittanut, kuinka lukutaitoa on mahdollista tukea ja lukemista lisätä konkreettisilla keinoilla ja pitkäjänteisellä kehitystyöllä. Haluan työlläni vaikuttaa lukutaitotyön rakenteisiin ja varmistaa, että lukemisen merkitys tunnistetaan yhteiskunnallisena arvona. Lukemista ja lukutaitoa kannattaa edistää osaamiserojen kaventamiseksi sekä yksilön elinikäisen oppimisen turvaamiseksi. Lukeva kansakunta toimii demokraattisesti, ja riittävä lukutaito takaa yksilölle mahdollisuuden osallistua yhteiskuntaan aktiivisena toimijana,” Emmi Jäkkö toteaa.

Lukukeskuksen hallitus kokoontui syyskokoukseen ja valitsi uudeksi toiminnanjohtajaksi Emmi Jäkön.
Samalla Ilmi Villacista kiitettiin ansiokkaasta työstä Lukukeskuksen toiminnanjohtajana.