Etusivu > Uutiset >

Lukukeskus etsii kirjallisuuskritiikin verkkomedialle Kiiltomato.net päätoimittajaa

Lukukeskus etsii kirjallisuuskritiikin verkkomedialle Kiiltomato.net päätoimittajaa

Päätoimittaja vastaa Kiiltomato.net verkkomedian journalistisesta linjasta ja sisällöstä. Päätoimittaja kokoaa toimituskunnan, ylläpitää avustajaverkostoa sekä tilaa, editoi ja julkaisee suomenkieliset kritiikit ja pääkirjoitukset. Lisäksi päätoimittaja vastaa Kiiltomadon sosiaalisen median kanavista.

Päätoimittaja toimii läheisessä yhteistyössä ruotsinkielisen rinnakkaismedian Lysmaskenin toimittajan kanssa. Päätoimittaja osallistuu Kiiltomadon kehittämiseen yhdessä julkaisijan kanssa.

Hakemallamme päätoimittajalla on journalistisen osaamisen lisäksi tuntemus suomalaisen kirjallisuuden kentästä. Näkemys ja kokemus journalistisista kehitysprosesseista katsotaan eduksi. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyvää oman työn hallintaa sekä itsenäistä otetta.

Päätoimittajan kanssa solmitaan toimeksiantosopimus, ja palkkaus vastaa noin viikon kokoaikaista työaikaa kuukaudessa. Päätoimittaja palkataan määräajaksi 3 vuodeksi ja hänen toivotaan aloittavan tehtävässä viimeistään maaliskuussa 2023. Tehtävää voi hakea myös työparina.

 

Lähetäthän hakemuksen ja ansio/julkaisuluettelon maanantaihin 20.2.2023 klo 16.00 mennessä: emmi.jakko@lukukeskus.fi

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Emmi Jäkkö, puh. 050 563 8998

 

Kiiltomato.net on kirjallisuuskritiikin verkkomedia, joka nostaa esille monipuolisesti laadukasta kotimaista ja ulkomaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Kiiltomato arvioi noin 100 teosta vuosittain. Lehteä tekee päätoimittaja yhdessä ruotsinkielisen päätoimittajan ja laajan avustajaverkoston kanssa. Julkaisijana toimii Lukukeskus. Lisätietoja Lukukeskuksen toiminnasta: www.lukukeskus.fi