Etusivu > Uutiset >

Lukuviikko innostaa lukemaan laajasti ympäri suomen

Lukuviikko innostaa lukemaan laajasti ympäri suomen

Tiedote 26.04.2019

Tempaukset innostavat lukemaan

Lukuviikon teema on innostanut kirjastot, kirjavinkkarit ja kirjabloggarit vinkkaamaan erityisesti käännöskirjoja niin livenä, videoilla, sosiaalisessa mediassa kuin vinkkauskorttienkin avulla. Innosta lukemaan -kampanjan Lukuflashmob innosti ihmisiä kerääntymään yhteen ja lukemaan ääneen erilaisissa paikoissa. Aikakausmedia nosti Lukuviikon viikon aikkariksi Aku Ankan Lukuviikon tehtävävinkkien innoittamana. Tutustu Lukuviikon tehtäviin. Tartu tarinaan -hankkeen tempauksessa piilotettiin kirjoja ympäri Keski-Suomen. Lukumummien ja vaarien live-lukutuokiossa mm. Pipsa-mummi luki Suomen lasten eläinsatuja. Myös blogeissa ja podcasteissa innostuttiin puhumaan lukemisesta ja kirjoista.

 

Kirjastoissa ja kouluissa juhlittiin lukemista mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla

Monissa kirjastoissa on juhlistettu Lukuviikkoa runsaalla ohjelmalla. Kirjastot ovat kooneet omia kirjavinkkipöytiä ja -hyllyjä. Joissakin kirjastoissa on kerätty eri teemaisia yllätyskirjakasseja lainattavaksi, Kallion kirjasto haastaa lukemaan ainakin 10 sivua päivässä ja Helsingin keskustakirjasto Oodissa kuultiin Nuorten Open Micissä nuorten lausumia runoja. Hankasalmen kirjastossa pelattiin Lukubingoa, Rovaniemen kirjastossa annettiin kaikille tunnin ajan lukurauha ja Jyväskylän kirjastossa pidettiin Runokaraoke.

Myös kouluissa on aktivoitu lukemisen ympärillä. Tampereen klassillisen lukion opiskelijat lukivat novelleja pääkirjasto Metson lavalla, Moision koulun oppilaat viettivät välitunnit lukien, Jyväskylän lyseolla piilotettiin Lukuviikko-logolla varustettuja kirjoja, Hietakummun ala-asteella vieraili urheilijaopiskelijoita lukemassa alakoululaisille ääneen ja Pateniemen koulussa pääsi rauhoittumaan lukumajaan.

Järjestäjät ovat kertoneet Lukuviikon tapahtumista sosiaalisessa mediassa: #lukuviikko2019 #lukuviikko #kokoeurooppalukee #europereads. Twitterissä #lukuviikko trendasi.

 

Tutustu Lukuviikon viralliseen tapahtumakalenteriin

Valtakunnallisen Lukuviikon 2019 teemana on Koko Eurooppa lukee. Lukeminen vähenee ja lukutaidon heikkeneminen on koko Euroopan yhteinen asia. Teema perustuu Euroopan laajuisen lukutaitoverkoston EUReadin yhteiseen kampanjaan Europe Reads.

 

Vielä ehdit mukaan: www.lukuviikko.fi