Etusivu > Uutiset >

Lukuviikko kutsuu kaikki juhlimaan lukemista 20.-26.4.

Lukuviikko kutsuu kaikki juhlimaan lukemista 20.-26.4.

Valtakunnallisella Lukuviikolla tarjotaan luovia reittejä tarinoiden ja kirjallisuuden äärelle.

Lukukeskuksen vuosittainen Lukuviikko järjestetään huhtikuussa virtuaalisesti. Teemana on Luovuutta ilmassa – poikkeusolot kannustavat lähestymään kirjallisuutta ja elämyksellisyyttä luovasti. Kutsumme kaikki osallistumaan lukemalla, tuottamalla tarinoita ja jakamalla omia lukukokemuksia ja kirjavinkkejään sosiaalisessa mediassa.

Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana virtuaalisia lavarunousesityksiä, kirjailijavierailuja, kirjavinkkausta sekä lukemaan kannustavaa materiaalia kaikenikäisille.

Tutustu Lukuviikon sivuihin: www.lukuviikko.fi
#lukuviikko #lukuviikko2020 #luovuuttailmassa

Lukukeskuksen ja yhteistyökumppanien vinkkejä kotiin ja etäopetukseen

Lukuviikolla on mukana ennätysmäärä uusia kumppaneita, jotka tarjoavat lukuintoa herättäviä sisältöjä sekä tapoja rauhoittua lukemisen äärelle. Lukeminen antaa virikkeitä, ruokkii mielikuvitusta ja kuljettaa tarinoiden maailmaan. Samalla lukeminen rauhoittaa muuttuneen ja kiireisen arjen keskellä.

Mikä on lifestyle-juttu, miten voi vapauttaa oman luovuuden otsikkoina, miten muotoillaan juttuvinkki? Aikakauslehtiviikkoa vietetään nyt osana Lukuviikkoa. Aikakauslehtiliitto avaa eri lehtiensä digitaaliset sisällöt kaikkien hyödynnettäväksi Lukuviikon aikana. Lisäksi liiton sivuilta löytyy etäopetukseen soveltuvaa materiaalia opettajille ja perheille: https://www.aikakausmedia.fi/mediakasvatus/aikakauslehtiviikko/

A-lehdet nostavat esiin lukemista ja lukutaitoa omissa huhtikuun julkaisuissaan. Lehtiartikkelit ja blogit voivat toimia reittinä lukemisen maailmaan. Alakouluikäisten oman Apu Juniori -lehden jutut, tehtävät ja muut sisällöt ovat luettavissa digitaalisina näköislehtinä ilmaiseksi 30.4. saakka: www.apujuniori.fi.

Äänikirja- ja lukusovellus Storytel lahjoittaa Lukuviikon arvonnoissa ilmaisia tilausjaksoja palveluunsa. Äänkirjojen kautta voi lähestyä tarinoita myös silloin, kun painettu teksti ei innosta tai ole saatavilla.

Seinäjoen kirjasto ja Lukukeskus vinkkaavat kaikille sopivaa luettavaa virtuaalisissa kirjavinkkaustapahtumissa sekä tarjoamalla lukutärppejä erityisesti poikkeusoloihin.

Lavarunoudesta pääsee nauttimaan jokaisena Lukuviikon iltana klo 18 Nuorten Open Mic -esityksissä: @nuortenopenmic (instagram). Lavarunoutta opetuksessa tutkineen Mun tarina -hankkeen tulokset esitellään virtuaalisessa päätöstilaisuudessa 23.4. hankkeen taiteellisten suunnittelijoiden, runoilija Aura Nurmen ja spoken word -artisti Juho Kuusen vetämänä.

Myös lukuisat muut toimijat ovat mukana Lukuviikossa omilla tempauksillaan. Helsingin seudun erilaiset oppijat ry muuntaa tukipuhelimensa Lukuluuriksi Lukuviikon ajaksi. Myös päivystävältä erityisopettajalta voi kysyä lukemisen tukemisen vinkkejä erilaisille oppilaille. Puhelinajat ja lisätiedot: lukihero.fi/toiminta/hero-tapahtuma/

Koko ohjelma ja kaikki sisällöt päivittyvät sivuille: www.lukuviikko.fi

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen kampanja, jonka aikana kirjastot, koulut ja muut toimijat juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Kevään 2020 poikkeusolojen aikana Lukuviikko järjestetään virtuaalisesti. Lukuviikkoa on juhlittu jo yli 40 vuotta, perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997.