Etusivu > Uutiset >

Neuvolasta kirjakassi vauvoille myös saamen kielillä

Neuvolasta kirjakassi vauvoille myös saamen kielillä

Lukulahja lapselle -ohjelma laajenee saamen kielille. Neuvoloissa jaettavan kirjakassin saa pian myös pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. Kirjakassiin on pakattu satukirja, johon on käännetty satuja kolmelle saamen kielelle. Satulahja-iltasatukokoelmaan ovat kirjoittaneet Suomen eturivin lastenkirjailijat Veera Salmi, Timo Parvela, Reetta Niemelä, Anneli Kanto sekä Kerttu Vuolab.

Kirjojen lisäksi kassiin on pakattu seinälle kiinnitettävä Lue lapselle -lukumitta sekä vanhemmille tietoa lapselle lukemisen tärkeydestä.

Suomen Kulttuurirahaston rahoittamalla Lukulahja lapselle -ohjelmalla halutaan mahdollistaa ääneen lukeminen kaikissa perheissä. Varhaislapsuuden lukukokemukset vaikuttavat ratkaisevasti myös myöhempiin lukutottumuksiin. Säännöllisellä ääneen lukemisella voi vaikuttaa lapsen kehitykseen sekä koko perheen hyvinvointiin ja vuorovaikutukseen. Yhteiset lukuhetket tukevat lapsen kielellisiä taitoja ja vahvistavat vanhemman ja lapsen välistä suhdetta.

Ohjelmassa jaetaan kirjakassi kaikille vuosina 2019-21 syntyville vauvoille lähes 300 Suomen kunnassa. Lukulahja lapselle -kirjakassi on jaettu jo lähes 100 000 vauvaperheelle neuvoloissa ympäri Suomen.

Neuvolat voivat tilata kasseja maksutta jaettavaksi Lukukeskuksesta. Neuvoloita tiedotetaan pian tarkemmin saamen kielisten kassien tilaamisesta.

www.luelapselle.fi

Lisätietoja: Lukulahja lapselle -ohjelman hankepäällikkö Emmi Jäkkö, emmi.jakko@lukukeskus.fi, puh. 050 563 8998