Etusivu > Uutiset >

Nuorten luku- ja kirjoitusharrastus nostetaan lavalle Jyväskylän kirjamessuilla

Nuorten luku- ja kirjoitusharrastus nostetaan lavalle Jyväskylän kirjamessuilla

Nuorten oma kirjallisuusmedia Lukufiilis järjestää Jyväskylän kirjamessuilla paneelikeskustelun, jossa toimituskuntalaiset kertovat lehden tekemisestä. Lukufiilis on ollut mukana myös valtakunnallisen Kirjoitan, koska haluan! -kirjoituskilpailun raadissa. Kilpailun palkintojenjako ja Lukufiiliksen paneelikeskustelu pidetään lauantaina 25.11.2023.

Lukufiilis on kirjallisuuden verkkolehti, joka kokoaa yhteen kiinnostavavimmat nuortenkirjat, kirjailijat ja ilmiöt. Lehti tuo esiin kirjallisuudesta ja lukemisesta kiinnostuneiden nuorten oman äänen ja mahdollistaa heidän kehittymisensä kirjoittajina. Lukufiiliksen toimituspäällikkö Sofia Blomberg, päätoimittaja Vilma Tammelin ja toimituskuntalaiset Maaria Nissinen ja Hanna Koskela osallistuvat Jyväskylän kirjamessujen lavaohjelmaan lauantaina 25.11.2023.

Iltapäivän paneelikeskustelussa Lukufiiliksen toimituskunta juttelee lehden tekemisestä Kompassi-lavalla. Paneelikeskustelussa puhutaan Lukufiiliksestä, lukemisharrastuksesta ja kirjoittamisesta. Lukufiiliksen nuorten tekijöiden lisäksi keskustelussa ovat mukana lehden toimituspäällikkö ja päätoimittaja.

Nuorten kirjoituskilpailu Kirjoitan, koska haluan! järjestettiin syksyllä 2023. Kilpailun 13-16-vuotiaiden ja 17-20-vuotiaiden sarjan palkinnot jaetaan Jyväskylän kirjamessuilla lauantaina. Lukufiilis on ollut mukana kirjoituskilpailun palkintoraadissa valitsemassa yhteensä kuusi palkittavaa tekstiä. Päätoimittaja Vilma Tammelin osallistuu palkintojen jakoon Kompassi-lavalla.

Lukufiiliksen toimituspäällikkö Sofia Blomberg on kutsuttu tänä syksynä myös lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalittaan ja Tampereen kirjafestareille puhumaan muun muassa TikTokin kirjasisällöistä. BookTok, eli suomalaisittain KirjaTok, on myös Lukufiiliksen teema loppuvuodelle 2023.

”Lukufiilis on kutsuttu tänä syksynä lukuisiin eri tapahtumiin, mikä lämmittää sydäntä. On mahtavaa, että nuortenkirjallisuudesta ollaan kiinnostuneita ja sitä tuodaan esille. Olen päässyt kertomaan niin nuorille kuin aikuisillekin Lukufiiliksestä. Monia tuntuu kiinnostavan Lukufiiliksen toiminta ja se, miten Lukufiilis tavoittaa nuoret”, Sofia Blomberg kertoo.

”Tulevilla messuilla Lukufiilis on esillä erilaisissa paneeliohjelmissa. Tampereen Kirjafestareilla puhutaan etenkin TikTokista, sillä nuorten lukemaan innostaminen on pinnalla. Lukufiilis on ohjelmissa kertomassa, millaista kirjallisuusaiheista sisältöä sosiaalisen mediaan tehdään ja miksi.”

Lukufiilis-verkkolehdessä julkaistaan kirja-arvioita, kirjailijahaastatteluja, kirjoitusvinkkejä, kilpailuja ja juttuja kirjallisuuden kentän ilmiöistä ja tapahtumista. Lehteen voivat lähettää kirjoituksiaan 13-19-vuotiaat. Lukufiilistä julkaistaan ruotsiksi nimellä Läsglans. Lukufiilistä ja Läsglansia julkaisee Lukukeskus.

 

Lukufiilis Jyväskylän kirjamessuilla 25.11.2023

Klo 11 Haastattelussa Lukufiiliksen tekijät, Kirjaharju-lava

Lukufiiliksen nuorten toimituskuntalainen Maaria Nissinen ja päätoimittaja Vilma Tammelin vastaavat kysymyksiin nuorten kirjallisuuslehden tekemisestä.

Klo 14 Kirjoitan, koska haluan -kirjoituskilpailun palkintojen jakaminen, Kompassi-lava

Kirjoitan, koska haluan -kirjoituskilpailu järjestettiin 13-20-vuotiaille nuorille. Kilpailuteos sai olla mikä tahansa, esimerkiksi räp, essee, novelli tai laululyriikka. Pääasiassa oli tekstin sisältö. Kilpailun ovat järjestäneet Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos/Peda.net-kouluverkko, The VoiceBooks, Äidinkielen opettajain liitto, Lukukeskus, Lukufiilis, Jyväskylän kirjamessut ja Keskisuomalainen.

Klo 16:30 Lukufiilis – nuorten oma kirjallisuusmedia, Kompassi-lava

Millaista on tehdä 13–19-vuotiaiden kirjallisuusmedia Lukufiilistä? Paneelikeskustelussa puhutaan Lukufiiliksestä, lukemisharrastuksesta ja kirjoittamisesta. Mukana keskustelemassa Lukufiiliksen nuoria tekijöitä sekä toimituspäällikkö Sofia Blomberg ja päätoimittaja Vilma Tammelin.

 

Tutustu tapahtuman muuhun ohjelmaan Jyväskylän kirjamessujen sivuilla: Jyväskylän kirjamessujen ohjelma 2023