Etusivu > Uutiset >

Onnea nuorten Kirjoitan, koska haluan –kilpailun voittajille! 

Onnea nuorten Kirjoitan, koska haluan –kilpailun voittajille!

Kirjoitan, koska haluan! -kilpailun voittajat julkistettiin lauantaina 25.11. Jyväskylän Kirjamessuilla. Lukufiilis oli mukana raadissa valitsemassa voittajatekstejä. Palkittujen tekstien kirjoittajia oli messuilla paikan päällä vastaanottamassa palkintoja.

Kilpailu oli tarkoitettu 13-20-vuotiaille nuorille. Raati sai luettavakseen yhteensä lähes sata loistavaa tekstiä 13-16-vuotiaiden ja 17-20-vuotiaiden sarjoissa. Kilpailuteoksen tekstilaji oli vapaa, ja kilpailuun saapui niin novelleja, esseetekstejä kuin runojakin.

Voittajateokset valitsi kilpailuraati, johon kuuluivat Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen, äidinkielen opettaja ja Peda.netin suunnittelija Roosa Laaksonen ja Lukufiiliksen päätoimittaja Vilma Tammelin.

Voice Books –kustantamo on tuottanut voittajateoksista äänikirjat. Teokset ovat kuunneltavissa LoadMyBook-äänikirjasovelluksen kautta Jyväskylän yliopiston hallinnoimassa Peda.net-ympäristössä.

Kirjoitan, koska haluan! -kilpailun 2023 voittajat

13-16 –vuotiaiden sarja:

1. Olivia Hiekkanen, Jyväskylä, teoksella “Muisto”

2. Aura Goodacre, Espoo, teoksella “Aliisa Kailan kaksitoista äänitystä”

3. Meea Kananen, Viitasaari, teoksella “Kellosaari”

17-20 –vuotiaiden sarja:

1. Petja Vaismaa, Tampere, teoksella “Pelkääjän paikka”

2. Elsi Kähkönen, Turku, teoksella “Mille sanat maistuvat”

3. Melina Salmi, Tampere, teoksella “Höyhenten paino”

 

Onnea voittajille! Palkittuihin teoksiin voi tutustua osoitteessa peda.net/oppimateriaalit/voicebooks

 

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos/Peda.net-kouluverkko, The VoiceBooks, Äidinkielen opettajain liitto, Lukukeskus, Lukufiilis, Jyväskylän kirjamessut, Keskisuomalainen, Sokos-Hotels Alexandra ja Paviljonki.