Etusivu > Uutiset >

Suomen lukutaitotyö esillä Brysselissä

Suomen lukutaitotyö esillä Brysselissä

Lukukeskus osallistuu EURead-verkoston yleiskokoukseen.

Euroopan laajuinen EURead-verkosto kokoontuu Brysselissä 7.-8.6. Lukukeskus on verkoston jäsen ja esittelee Brysselissä lukutaidon ja lukemisen edistämistyötään, kuten Lukulahja lapselle -neuvolaohjelmaa ja monikielisen lukutaidon kehityshanketta. Yleiskokouksen teemana on tänä vuonna varhaislukeminen ja perheiden lukemisen tukeminen.

EURead-verkosto koostuu yli 20 maan organisaatioista, jotka toimivat Lukukeskuksen tavoin järjestösektorilla ja edistävät lukemista ja lukutaitoa. EURead-verkoston jäsenten yhteisenä tavoitteena on vaikuttaa EU-tasolla, jotta lukutaitoa ja lukemista edistettäisiin koko Euroopan laajuisesti. Euroopan parlamentista yleiskokoukseen osallistuvat tänä vuonna varapuhemies Katarina Barley sekä koulutus- ja kulttuuriasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel.

EURead-verkoston tarkoituksena on toimia tiedonjakamisen foorumina, jotta vaikuttavat toimintamallit ja tutkimustieto olisi mahdollisimman tehokkaasti eri maiden ja organisaatioiden hyödynnettävissä. Verkostolla on myös yhteisiä vaikuttamiskampanjoita ja ne tekevät yhteistä valistustyötä.

– Lukukeskus on toiminut aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa jo vuosia. Olemme saaneet arvokasta tietoa lukutaitotyön vaikuttavuudesta, jota olemme voineet soveltaa omassa hanketyössämme. Suomea pidetään yhä kansainvälisesti lukutaidon mallimaana, ja siksi lukutaitotyöhömme kohdistuu erityinen kiinnostus Euroopan lukutaitotoimijoiden keskuudessa, Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacis toteaa.

Lukukeskuksesta EURead-verkoston yleiskokoukseen Brysselissä osallistuvat toiminnanjohtaja Ilmi Villacis ja kehittämis- ja viestintäpäällikkö Emmi Jäkkö.