Etusivu > Uutiset >

Syysloma on Lukuloma – jokainen on lukija

Syysloma on Lukuloma – jokainen on lukija

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä.

Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Lukeminen on koko perheelle sopiva yhteinen harrastus, ja syysloma on erinomainen hetki varata siihen aikaa, sanovat kirja- ja lukutaitoalan keskeiset toimijat. Perheen yhteiselle lomamatkalle on turvallista ja edullista lähteä kirjan siivin. Lukulomalla erinomainen matkakohde onkin oma lähikirjasto tai kirjakauppa.

Kampanjan mukana kirjamatkalle ovat lähteneet jalkapalloilijat Tim Sparv ja Linda Sällström, räppäri F, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sekä tubettaja Lukuhirmu Hertta. He kertovat matkakaverivideoillaan omasta matkastaan kirjojen ja lukemisen maailmaan ja kannustavat muitakin mukaan.

Myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen tukee kampanjaa. ”Lukeminen on samaan aikaan sekä treeniä että virkistystä aivoille. Parasta on, että mahdollisuus lukuharrastuksen on lähes jokaisen ulottuvilla asuinpaikasta ja perhetaustasta riippumatta. Lukulomasta on muodostumassa hieno perinne, joka innostaa pitämään hauskaa kirjojen parissa. On ilo tukea tätä perinnettä eteenpäin”, ministeri Kurvinen toteaa.

Kampanjan verkkosivuilla Lukuloma.fi voi tutustua matkakavereiden videoihin ja eri ikäryhmille koottuihin kirjavinkkeihin.

Mukana ovat Finlands svenska författareförening, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Kirjastokaista, Lastenkirjainstituutti, Lukuliike – Opetushallitus, Lukukeskus, Sivupiiri, Suomen Kirjailijaliitto,
Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.

Syyslomaa vietetään lokakuussa viikoilla 42–43, tarkat päivät vaihtelevat kunnittain ja kouluittain.