Etusivu > Uutiset >

Tapaa kirjailija jälleen livenä!

Tapaa kirjailija jälleen livenä!

Kesän juhliin ja tapahtumiin kirjallisuuden tekijä on upea vieras. Tänä vuonna kirjailijavierailut voidaan vihdoin järjestää livenä paikan päällä.

Kirjailijavierailu innostaa lukemaan, johdattaa kirjojen maailmaan, herättää keskustelemaan, virkistää ja parantaa työhyvinvointia ja inspiroi kirjoittamaan. Varmista kirjailijavierailun toteutuminen tilaamalla vierailu ajoissa.

Koulussa kirjailijavierailu innostaa tarttumaan kirjaan ja on hyvä tapa keskustella oppilaiden kanssa lukemisen merkityksestä. Jotta saatte parhaan kokemuksen vierailusta, kannattaa tutustua kirjailijan teoksiin oppilaiden kanssa etukäteen. Tulevan vierailijan kirja on esimerkiksi oivaa kesälukemista. Kirjailija voi kertoa kirjoittamisesta, saamastaan inspiraatiosta, kirjailijan ammatista ja omasta tuotannostaan sekä lukea omaa tekstiään ääneen. Kirjailijavierailut soveltuvat myös ilmiöpohjaiseen oppimiseen. Runoilija on esimerkiksi kiinnostava vieras filosofian tunnilla ja dekkaristi psykologian tunnilla. Tietokirjailija sopii moneen oppiaineeseen.

Kirjailijavierailut sopivat moneen tarkoitukseen ja erilaisiin tilaisuuksiin. Kirjailija voi vierailla kulttuuritapahtumassa, palvelutalossa, kirjastossa, työväenopistossa tai lukupiirissä. Hyödynnä kirjailijavierailua myös työpaikalla! Kirjailija voi esimerkiksi tarjota syvällistä tietoa jostain asiasta ja vierailla yrityksen työhyvinvointi-päivässä.

Lukukeskuksen kirjailijavierailupalveluun on koottu eri kategorioiden alle kirjallisuuden ammattilaisia helpottamaan tilauksen tekemistä. Sopisiko teille vieraaksi runoilija, historiallista proosaa kirjoittanut, jännityskirjailija, tietokirjailija, kääntäjä, sarjakuvataiteilija tai käsikirjoittaja? Vinkki: aikuisetkin voivat lukea nuortenkirjallisuutta, jolloin heidän on esimerkiksi helpompi suositella sopivia kirjoja nuorille. Erilaiset sanataidepajat puolestaan rohkaisevat kirjoittamaan.

Meiltä voi tilata niin lähi- kuin virtuaalivierailuja. Lukukeskus sopii kirjailijan kanssa käytännön asioista ja aikatauluista, neuvottelee palkkioista ja tekee vierailuista sopimuksen. Kaikki maksuasiat hoituvat vaivattomasti kauttamme.

Olemme pystyneet Lukukeskuksella tarjoamaan kirjailijavierailuja koronapandemiasta huolimatta kehittämällä palvelujamme. Viime vuonna kauttamme tilattiin yli 700 virtuaalivierailua, ja kirjailijavierailuilla 102 400 lukijaa kohtasi kirjallisuuden tekijän. Kirjailijoille tilitettiin 344 424 €. Lukukeskuksen kirjailijavierailut suuntautuivat suurimmaksi osaksi lapsille ja nuorille. Tutustu virtuaalivierailuihin.