Etusivu > Uutiset >

Viisi syytä lukea juuri nyt

Viisi syytä lukea juuri nyt

Kaikenikäiset etsivät tällä hetkellä uutta rytmiä arjen muutokseen. Lukeminen on helppo ja vaivaton tapa viettää yhdessä tai yksin aikaa.

Lukeminen…

1. …yhdistää
Yhteiset lukuhetket perheen kesken tarjoavat turvaa lapselle ja nuorelle sekä tuovat lohtua vanhemmille. Luetusta voi keskustella ja samalla käsitellä muitakin mieltä askarruttavia asioita. Etäyhteyksien päässä olevien kanssa voi perustaa virtuaalisen lukupiirin.

2. …rauhoittaa
Lukemisen on tutkitusti todettu vähentävän stressiä laskemalla sykettä ja lihasjännitystä. Lukeminen edistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia.

3. …parantaa unen laatua
Jos mielessä pyörii paljon asioita, lukeminen rauhoittaa ja edesauttaa unen tuloa. Lukeminen parantaa tutkitusti unen laatua.

4. …vie toisiin maailmoihin
Kirjallisuus viihdyttää ja herättää ajatuksia ja tunteita. Koukuttava teksti vie mukanaan ja avaa ovia maailmoihin, joihin ei fyysisesti voi matkustaa. Sopivaa luettavaa virtuaalisesti voi etsiä kirjastojen e-valikoimista sekä sähköisistä lukusovelluksista myös äänikirjoina.

5. …auttaa oppimaan ja keskittymään
Jatkuvan uutisvirran seuraamisen keskellä on hyvä rauhoittua välillä tarinan äärelle. Pitkäkestoisen tarinan lukeminen auttaa keskittymään, kehittää lukutaitoa ja näin helpottaa kaikkea oppimista.

Lisää tietoa lukemisesta ja lukutaidosta: www.lukukeskus.fi/tietoa-lukemisesta