Etusivu >

Syysloma on lukuloma

Syysloma on lukuloma!

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanjaa tukee tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Kirja-alan keskeiset järjestöt korostavat Lukuloma-kampanjassaan lukemista koko perheen yhteisenä harrastuksena. Kampanjan tavoitteena on vakiinnuttaa lukeminen osaksi syysloman viettoa.

Kampanjan verkkosivuille Lukuloma.fi on koottu kirjavinkkien lisäksi tulostettavia värityskuvia, joiden avulla voi asettaa itselleen lukutavoitteita ja seurata niiden etenemistä. Lisäksi kirja-alan ammattilaiset antavat kampanjan aikana lähikirjastoissa ja kirjakaupoissa lukuvinkkejä.

”Lasten lukuharrastuksen siemen kylvetään perheen yhteisessä vapaa-ajassa. Kirjallisuus avaa uusia maailmoja ja näköaloja. Se tarjoaa välineitä henkiseen kasvuun ja toinen toisemme parempaan ymmärtämiseen. Lukeminen on harrastuksista tasa-arvoisimpia: kattavan kirjastoverkoston kautta se on kaikkien ulottuvilla asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta,” tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo.

Kampanjan viestintä tukee sanomaa lukemisesta hyvinvointia lisäävänä, tasa-arvoisena ja ekologisena harrastuksena. Kampanjan taustalla on Suomen kirja-alan järjestöjen huoli lukuinnon ja lukemisharrastuksen laskusta. Innoittajana ovat Ruotsin menestyksekkäät kokemukset vastaavasta muutoksesta muutama vuosi sitten (Läslov.se). Lukuloma on osa Opetushallituksen Lukuliikettä, joka tukee lasten ja nuorten sekä aikuisten lukemista ja lukuintoa.

Mukana ovat Kirjailijaliitto, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Lukukeskus, Lukuliike, Opetushallitus, Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen Tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.

Lukulomaa vietetään koulujen syyslomaviikolla, tarkat päivät vaihtelevat kunnittain ja kouluittain.

Lue lisää:  www.lukuloma.fi