Etusivu >

Virtuaalivierailulla kirjailija kaukaa lähelle

Virtuaalivierailulla kirjailija kaukaa lähelle

Virtuaalinen kirjailijavierailu mahdollistaa kirjailijan ja lukijan kohtaamisen myös poikkeusoloissa. Lukukeskuksen virtuaalivierailulla kirjailija sekä yleisö voivat olla omalla kotisohvallaan, työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä sattuvat juuri silloin olemaan.

Kirjailijan ja yleisön kohtaaminen tarjoaa yhteisöllisyyttä ja lukuintoa myös poikkeusoloihin. Lukukeskus reagoi koronavirusepidemian tuomiin muutoksiin kehittämällä hankkeisiinsa ja kirjailijavierailutoimintaansa uusia virtuaalisia toimintamalleja.

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja ympäri Suomen ja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija on kaukana, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen. Toisin kuin tallenne tai striimi, vierailu perustuu henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Sinä ja ryhmäsi voitte keskustella kirjailijan kanssa kirjailijantyöstä, kirjoista ja lukemisen hyödyistä, vaikka kirjailija istuisi satojen kilometrien päässä.

Mistä Englannissa asuva Emmi Itäranta kirjoittaa tällä hetkellä? Mikä tekee Jarkko Sipilän mielestä hyvän dekkarin? Minkälaista palautetta Eppu Nuotio saa teoksistaan? Kysy kirjailijalta itseltään!

Näin virtuaalivierailu toimii

Lukukeskuksen virtuaalivierailun ansiosta kirjailijan saapuminen luoksenne tapahtuu hetkessä, ilman välilaskuja tai matkakuluja. Virtuaalisella vierailulla kirjailija on omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä sattuu juuri silloin olemaan. Virtuaalivierailussa kirjailija näkee ja kuulee videoyhteyden kautta yleisönsä, ja yleisö vastaavasti kirjailijan. Lisäksi osapuolet voivat keskustella chatin kautta ja jakaa kuvamateriaalia.

Jos vierailuun osallistuva yleisö on eri paikoissa, esimerkiksi omissa kodeissaan, on maksimiosallistumäärä 60 henkilöä. Näin varmistamme vuorovaikutuksen säilymisen ja yhteyksien toimivuuden. Virtuaalivierailuja voi järjestää myös siten, että koko yleisö on samassa tilassa, tai esimerkiksi muutamassa eri koululuokassa seuraamassa vierailua. Tällöin osallistujia voi olla yhteensä 300 henkeä.

Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni. Lukukeskuksen tuottaja päivystää ohjelman äärellä kaikkien virtuaalivierailujen ajan ja varmistaa toimivan yhteyden sekä auttaa teknisissä asioissa.

Tilaa virtuaalivierailu, räätälöimme toteutuksen tilanteeseen sopivaksi!

”Oppilaat olivat täysin myytyjä. Seurasivat joka solullaan ja nauraa tyrskähtivät välillä päähenkilön puuhailuille. Tunnelma oli käsin kosketeltavan lämmin. Kirjailija tuli eläväksi ja helposti lähestyttäväksi oppilaille.”

”Yksinkertaisesti kaikilla oli mukavaa, kaikki kuuntelivat keskittyneesti ja osallistuivat keskusteluun. Vierailu herätti myös jälkikeskustelua positiivisessa hengessä.”