Etusivu >

Virtuaalivierailulla kirjailija kaukaa lähelle

Virtuaalivierailulla kirjailija kaukaa lähelle

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija on kaukana, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen. Sinä ja ryhmäsi voitte keskustella kirjailijan kanssa kirjailijantyöstä, suomalaisesta kirjallisuudesta ja kirjallisuuden hyvää tekevästä vaikutuksesta, vaikka kirjailija istuisi tuhansien kilometrien päässä.

Mistä Englannissa asuva Emmi Itäranta kirjoittaa tällä hetkellä? Mikä tekee Jarkko Sipilän mielestä hyvän dekkarin? Minkälaista palautetta Berliinissä kirjoittava Eppu Nuotio saa teoksistaan? Kysy kirjailijalta itseltään!

Näin virtuaalivierailu toimii

Lukukeskuksen virtuaalivierailun ansiosta suomalaisen kirjailijan saapuminen luoksenne tapahtuu hetkessä, ilman välilaskuja tai matkakuluja. Virtuaalisella vierailulla kirjailija on omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä sattuu juuri silloin olemaan. Virtuaalivierailussa kirjailija näkee ja kuulee videoyhteyden kautta yleisönsä, ja yleisö vastaavasti kirjailijan. Lisäksi osapuolet voivat keskustella chatin kautta ja jakaa kuvamateriaalia.

Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni. Lukukeskuksen tuottaja päivystää ohjelman äärellä kaikkien virtuaalivierailujen ajan ja varmistaa toimivan yhteyden sekä auttaa teknisissä asioissa.

Kouluille

Tilaa koulullesi tai vaikka paikkakunnan usealle koululle ja kirjastolle samaan aikaan virtuaalinen kirjailijavierailu! Vierailulle voi osallistua useasta paikasta yhtä aikaa ja jakaa kustannuksia.
Lue lisää

Aikuisyleisöille

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija on kaukana, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen. Sinä ja ryhmäsi voitte keskustella kirjailijan kanssa kirjailijantyöstä, suomalaisesta kirjallisuudesta ja kirjallisuuden hyvää tekevästä vaikutuksesta. Kirjailijan kohtaaminen on ainutlaatuinen väylä suomalaiseen kulttuuriin.
Lue lisää

Kommentteja virtuaalivierailuista:

”Oppilaat olivat täysin myytyjä. Seurasivat joka solullaan ja nauraa tyrskähtivät välillä päähenkilön puuhailuille. Tunnelma oli käsin kosketeltavan lämmin. Kirjailija tuli eläväksi ja helposti lähestyttäväksi oppilaille.”

”Yksinkertaisesti kaikilla oli mukavaa, kaikki kuuntelivat keskittyneesti ja osallistuivat keskusteluun. Vierailu herätti myös jälkikeskustelua positiivisessa hengessä.”

Virtuaalivierailujen hinnat

Kirjailijan esiintyminen

1 esitys 200 €
2 esitystä 275 €
3 esitystä 350 €

1 esityksen seuraajamäärä max. 300 henkeä.

Palkkioon lisätään Lukukeskuksen palvelumaksu
1 esitys 75 €
2 esitystä 100 €
3 esitystä 125 €

Palvelumaksua vastaan Lukukeskus neuvottelee esiintymisestä kirjailijan kanssa, tekee sopimuksen ja maksaa sosiaaliturvamaksun. Lukukeskus laskuttaa vierailun kustannukset järjestäjältä yhdellä laskulla.

Lukukeskus on pilotoinut virtuaalivierailuja vuoden 2014 alusta yhdessä Lukuinto-ohjelman kanssa. Palvelussa kirjailija välittää vierailun omalta tietokoneeltaan esimerkiksi kotoaan tai työhuoneestaan neuvottelupalvelu Gotomeetingin kautta.

Lue vierailujen tuottajana työskennelleen Johanna Yrjänän opinnäytetyö virtuaalivierailuista: Opinnäytetyö (pdf)

Siirry tilaamaan kirjailija