Kirjailijalle

Lukukeskus tarjoaa kirjailijoille työtilaisuuksia – liity mukaan!

Lukukeskuksen välittämät vierailut ovat arvostettu ja kirjailijalle sujuva tapa hankkia esiintymistilaisuuksia, tavata lukijoita ja nostaa omaa tunnettavuuttaan. Palvelussamme on jo lähes 800 eri lajien ammattikirjailijaa ja kauttamme tilataan yli 1000 esiintymistä vuodessa. Kirjailijoiden kesken tekemämme kyselyn mukaan yli 80 % vastaajista piti palvelujamme kiitettävänä tai hyvänä.

”Jokainen vierailu on ollut ainutlaatuinen ja aina on jäänyt päällimmäiseksi hyvä mieli, tunne, että tämä kannatti tehdä.”

Eri tahot, erityisesti koulut ja kirjastot, tilaavat palvelumme kautta kirjallisuuden alan ammattilaisia esiintymään. Lukukeskus hoitaa neuvottelut, sopimukset ja maksuliikenteen tilaajan kanssa. Tilauksen saapuessa olemme kirjailijaan yhteydessä ja sovimme vierailun tarkemmista yksityiskohdista aina tapauskohtaisesti. Kirjailija voi hyödyntää Lukukeskusta sopimusasioissa myös silloin, kun tilaus on tullut suoraan kirjailijalle, esimerkiksi ulkomailta.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin
Tutustu tilaajapalveluun
Katso video ja vinkkejä vierailuista
Lue virtuaalivierailuista

Kirjallisuuden alan ammattilaiselle, jonka tietoja ei vielä löydy Lukukeskuksen tilaajapalvelusta:

Voit liittyä tilaajapalveluun täyttämällä tietosi liittymislomakkeeseen.

Lukukeskuksen tilaajapalveluun hyväksytään ammattitekijät, jotka kuuluvat Finlands Svenska Författareföreningiin, Suomen Kirjailijaliittoon, Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoon, Suomen Nuorisokirjailijoihin, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajiin tai Suomen tietokirjailijoihin sekä esikoiskirjailijat tai kirjailijat, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen. Oma- ja palvelukustannekirjailijoita ei suuren tarjonnan vuoksi voi valitettavasti liittää tietokantaan.

Kirjallisuuden alan ammattilaiselle, joka on jo liittynyt Lukukeskuksen tilaajapalveluun:

Lukukeskus haluaa helpottaa kirjailijavierailujen tilaamista ja sopivan kirjailijan löytämistä, joten toivomme kirjailijan tietojen olevan Lukukeskuksen tilaajapalvelussa ajan tasalla.

Päivitäthän muuttuneet tietosi lomakkeelle. Pienissä muutoksissa voi olla yhteydessä suoraan Lukukeskukseen: lukukeskus@lukukeskus.fi tai seija.haapakumpu@lukukeskus.fi, 050 4107988.

Kirjailija täyttää lomakkeen kohdat ja Lukukeskus päivittää tiedot tilaajapalveluun. Vastaathan kysymyksiin siinä muodossa, kuin haluat vastauksen olevan kirjailijaesittelyssäsi.

Toivomme, että kirjailijat toimittaisivat itsestään myös hyvälaatuisen kuvan kirjailijaesittelyn yhteyteen sähköpostitse: seija.haapakumpu@lukukeskus.fi.
Käytämme kuvaa mielellämme myös markkinoinnissa, joten ilmoitathan kuvan yhteydessä kuvaajan nimen. Jos mahdollista, pyydä kustantajalta painokelpoinen kuva ja lupa sen jakamiseen.

Palkkiot

Lukukeskus maksaa kirjailijan sosiaaliturvamaksun. Lisätietoa ja tarkempaa infoa palkkion maksusta ja työnantajakuluista saat Lukukeskukselta: lukukeskus@lukukeskus.fi, 050 4107988.
Palkkio maksetaan vierailun jälkeen joka kuun 15. tai viimeinen päivä.

Palkkiotaulukko

Huom! Halutessaan kirjailija voi myös itse määrittää oman esiintymispalkkionsa.

Matkalaskut
Lähetä laskut sähköpostitse seija.haapakumpu@lukukeskus.fi. Tarvitsemme tositteet vain mahdollisista hotelli- ja taksikuiteista sekä lentolipuista. Ne tulee toimittaa tavallisena postina.

Jos et käytä internetiä, toimita Lukukeskukseen henkilötietosi, pankkitilisi numero, veroprosenttisi sekä matkalasku, jossa kerrot matkan alkamis- ja päättymisajan,matkustustavan ja matkalippujen hinnan. Tositteet tulee lähettää vain mahdollisista majoitus- ja taksikuluista sekä lentolipuista.

Palkkion laskuttamiseen liittyvissä asioissa yhteydenotot Seija Haapakummulle (seija.haapakumpu@lukukeskus.fi, p. 050 410798

Palautetta vierailuista

Toteutimme kesällä 2015 tyytyväisyyskyselyn Lukukeskuksen tietokantaan kuuluville kirjailijoille. Kyselyyn vastasi 81 kirjailijaa. Palautteesta kävi ilmi, että kirjailijan etu on toimia yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa. Tällöin kirjailijan ei tarvitse neuvotella esiintymisen palkkiosta ja maksuasiat hoituvat vaivattomasti.
Tutustu kyselyn tuloksiin

Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja palautetta vierailuista ja tilaajapalvelustamme! Anna palautetta