Etusivu >

Kirjailijavierailusta lukuintoa

Kirjailijavierailusta lukuintoa

Kirjailija innostaa lukemaan, johdattaa kirjojen maailmaan, herättää keskustelemaan, virkistää ja inspiroi kirjoittamaan.

Miten kirjoittaa romaani, mistä kirjojen aiheet syntyvät, kuinka monta tuntia vuorokaudessa kirjailija käyttää kirjoittamiseen ja mikä on kirjailijan lempikirja? Esimerkiksi näihin kysymyksiin voi saada vastauksen, kun tilaat kirjailijan vierailulle.

Kirjailijavierailut sopivat moneen tarkoitukseen ja erilaisiin tilaisuuksiin. Kirjailija voi vierailla koulun oppitunnilla, päiväkodin loruhetkessä, vanhempainillassa, kirjastossa, kulttuuritapahtumassa, palvelutalossa, työväenopistossa, lukupiirissä tai yrityksen työhyvinvointi-päivässä.

Lukukeskus välittää vuosittain lähes 1500 kirjailijavierailua ympäri Suomen. Voit valita tilaisuuteenne sopivan runoilijan, prosaistin, kuvittajan, käsikirjoittajan, kääntäjän, sarjakuvataiteilijan, näytelmäkirjailijan tai tietokirjailijan valovoimaisten esiintyjien joukosta. Kirjailijavierailu voidaan järjestää myös virtuaalisena.

Tutustu Lukukeskuksen kirjailijavierailupalveluun ja tilaa elämys

Neljä tapaa kohdata kirjailija

1. Äidinkielen tunnilla

Kirjailija voi kertoa kirjoittamisesta, saamastaan inspiraatiosta, kirjailijan ammatista ja omasta tuotannostaan sekä lukea omaa tekstiään ääneen.

2. Eri oppiaineiden tunneilla

Kirjailijavierailut soveltuvat myös ilmiöpohjaiseen oppimiseen. Runoilija on kiinnostava vieras filosofian tunnilla ja dekkaristi psykologian tunnilla. Tietokirjailija sopii moneen oppiaineeseen, kuten maantiedon, historian tai musiikin tunnille.

3. Työpajassa

Toiminnallisempi tapa tutustua kirjallisuuteen ovat kirjailijoiden ohjaamat sanataidepajat. Sarjakuva- tai kuvitustyöpaja sopivat kuvaamataidon tunnille ja käännöstyöpaja antaa uutta näkökulmaa kielten tunnille.

4. Kirjastossa

Kirjastoissa tehdään paljon kirjailijavierailuja. Kaikille avoimilla vierailuilla pääsee kurkistamaan kirjojen maailmaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Kirjaston väki voi kutsua myös koululuokan vierailulle.

 

”Oppilaat kyselivät heti seuraavana päivänä vierailijan kirjaa itselleen luettavaksi”

”Esitys oli mielenkiintoinen ja kirjailija osasi pitää yleisön otteessaan. Yleisö pystyi vapautumaan ja kyseli sekä kommentoi reippaasti. Leppoisa ja lämmin tapahtuma.”

Vierailun tilaaminen on helppoa. Toimi näin!

Vierailuja tekeviin esiintyjiin pääsee tutustumaan ja vierailuja tilaamaan Lukukeskuksen vierailupalvelussa.

Löydä sopiva kirjailija kätevästi

Voit hakea kirjailijan nimellä, yleisön iän, kirjallisuuden lajin tai vaikkapa esiintymispaikkakunnan perusteella.

Tutustu kirjailijaan ja hänen tuotantoonsa kirjailijan esittelysivulla.

Myös Lukukeskus voi auttaa valitsemaan sopivan kirjailijan.

Täytä tilauslomake ja lähetä tilaus

Lukukeskus sopii kirjailijan kanssa käytännön asioista ja aikatauluista, neuvottelee palkkioista ja tekee vierailuista sopimuksen. Kaikki maksuasiat hoituvat vaivattomasti kauttamme.

Siirry Lukukeskuksen tilaajapalveluun tutustumaan esiintyjiin ja tekemään tilaus.

”Kirjailijan vetovoima oli uskomaton! Oppilaat kuuntelivat aivan hiiskumatta koko esityksen.”

”Kirjailija oli valmistellut esityksensä huolella ja taidolla. Hän sai kuulijoihinsa heti välittömän yhteyden. Innoittava kirja synnytti vilkasta keskustelua, johon kaikki lukupiiriläiset osallistuivat. Illasta jäi kaikille hyvä mieli.”