Etusivu > Uutiset >

Kiiltomato-Lysmaskenin ruotsinkieliseksi toimittajaksi Camilla Lindberg

Kiiltomato-Lysmaskenin ruotsinkieliseksi toimittajaksi Camilla Lindberg

Lukukeskus on valinnut kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato-Lysmaskenin uudeksi ruotsinkieliseksi toimittajaksi Camilla Lindbergin. Hän aloittaa tehtävässään joulukuun alussa.

Kiiltomato-Lysmasken on Suomen luetuin kirjallisuuskritiikin media, joka arvioi suomeksi ja ruotsiksi kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta sekä kirjallisuutta käsitteleviä tietokirjoja. Kiiltomadon arkisto sisältää noin 4000 arvostelua, joista noin kolmannes on ruotsiksi.

“Tila ruotsinkieliselle kulttuurikritiikille supistuu jatkuvasti vakiintuneissa medioissa. Vähemmistön näkökulmasta on erityisen haastavaa, jos kulttuurijournalismissa on vähemmän ääniä ja tilaa monimuotoiselle keskustelulle. Siksi on entistä tärkeämpää huolehtia ja kehittää jäljellä olevaa kulttuurikritiikkiä”, Lindberg sanoo.

Lindbergillä on laaja ja vankka kokemus kirjallisuuskritiikin ja kulttuurijournalismin parista; hän on työskennellyt pitkään mm. Västra Nyland -lehden kulttuuritoimituksen vastaavana toimittajana sekä toisena vastaavana toimittajana palkitussa pohjoismaisessa kulttuurilehti Horisontissa. Lindberg työskentelee myös kasvatusalalla sekä toimittajana Pohjoismaisen ministerineuvoston elinikäisen oppimisen verkostossa.

”Vakuutuin Camillan näkemyksistä koskien kritiikin merkitystä osana kulttuurijournalismia sekä hänen ideoistaan Lysmaskenin avustajakunnan vahvistamiseksi. Jo tähänastinen, vähäinen yhteistyö on ollut niin inspiroivaa, että odotan innolla tulevia neljää vuotta”, päätoimittaja Ville Hämäläinen sanoo.

Ruotsinkielinen toimittajan kausi on nelivuotinen.

Lisätiedot:
Ville Hämäläinen, ville.hamalainen(at)lukukeskus.fi
Camilla Lindberg, camilla.lindberg(at)2me.fi

Kiiltomato-Lysmasken.net on vuodesta 2000 julkaistu kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomato etsii hehkuunsa kirjoja, jotka ansaitsevat lisää huomiota. Kiiltomadossa arvioidaan suomeksi ja ruotsiksi kotimaista ja käännettyä kaunokirjallisuutta sekä erityisesti kirjallisuutta käsitteleviä tietokirjoja. Kiiltomadon arkisto sisältää noin 4000 arvostelua, uusia arvioita ilmestyy noin 200 vuosittain. Lehteä julkaisee Lukukeskus. www.kiiltomato.net