Etusivu > Uutiset >

Tammikuussa Tallinnassa puhujina lukutaidon huippuasiantuntijat

Tammikuussa Tallinnassa puhujina lukutaidon huippuasiantuntijat

Tammikuussa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kuulemaan kansainvälisiä lukemisen ja lukutaidon huippuasiantuntijoita vain muutaman tunnin matkan päähän. Tallinnassa 16. – 19.1.2020 järjestettävän 4th Baltic Sea Conference on Literacy. Searching for a Common Language -avauspuheenvuoron pitää Unesco-professori Heikki Lyytinen otsikolla Early identification and prevention of compromised acquisition of the basic reading skill. Kehitysneuropsykologian emeritusprofessori Lyytinen johtaa Jyväskylän yliopistolla Lukutaidon edistämiseen keskittyvää Unesco-oppituoliaUnesco-professorin päätehtävänä on tutkitusti tehokkaan lukutaidon opetuksen maailmanlaajuinen edistäminen internetiä ja mobiiliteknologiaa hyödyntämällä.

Konferenssin kuusi teemaa ovat varhaislukeminen, lukemisen opetus ja tukeminen, digitaalinen lukutaito, lukuympäristöt ja kirjastot, lukutaidon saavutettavuus ja opiskelijoiden eritystarpeiden tukeminen sekä elämänmittainen oppiminen.

Puheenvuoroja kuullaan mm. Dr. William G. Brozolta, emeritusprofessori Greg Brooksilta, DR. Shlomo Alonilta ja professori Gunilla Holmilta. Lisäksi tapahtumassa nähdään innostavia esitysformaatteja , kuten Pecha Kuchaa, pitsausta ja tarinankerrontaa. Vierailla on mahdollisuus vierailla myös Viron kouluissa ja päiväkodeissa sekä rajakaupungissa Narvassa.

Konferenssin järjestää Estonian Reading Association yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tapahtumaan odotetaan 300 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Kielenä on englanti.