Etusivu > Uutiset >

Joulukorttirahojen lahjoitus tukee lasten ja nuorten lukemista

Joulukorttirahojen lahjoitus tukee lasten ja nuorten lukemista

Lukukeskus on tänäkin vuonna innostanut satoja tuhansia suomalaisia lukemisen pariin tietoa ja tukea tarjoamalla. Kiitämme kaikkia työtämme tukeneita yrityksiä! Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa voi edistää esimerkiksi joulukorttirahalahjoituksella. Yritysten myöntämillä lahjoituksilla voidaan muun muassa hankkia kouluihin kirjapaketteja sekä järjestää kirjailijavierailuja ja innostavia lukutaitotyöpajoja.

Lukeminen ja kirjallisuus on osoittanut merkityksensä erityisesti kuluneena vuonna. Lukeminen on tarjonnut poikkeusaikoihin viihdykettä, mutta tuonut monelle myös läheisyyttä, turvaa ja lohtua. Tarinat ovat kuljettaneet kauas silloin, kun matkustaminen on ollut mahdotonta. Teettämämme tutkimuksen mukaan lähes neljännes suomalaisista luki enemmän poikkeusaikana. Yli 60 % suomalaisista kokee lukevansa liian vähän.

Poikkeusvuonnakin yli 30 000 lasta ja nuorta on kohdannut kirjailijan Lukukeskuksen vierailulla. Vierailuja on järjestetty erityisesti virtuaalisesti, jotta on voitu taata turvallinen elämys. Hanketoiminnan kautta on kannustettu yli 65 000 perhettä yhteisiin lukuhetkiin.

Lukukeskus puolustaa kaikkien tasa-arvoista oikeutta lukemiseen ja lukutaitoon. Tavoitteenamme on, että Suomessa on jatkossakin maailman lukutaitoisin kansa. Tämän päivän sijoitus lasten ja nuorten lukutaitoon kantaa pitkälle. Panostus lukutaitoon takaa suomalaisten huippuosaamisen myös tulevaisuudessa ja turvaa jokaisen nuoren mahdollisuuden osallisuuteen yhteiskunnassa.

Haluatko kuulla lisää toiminnastamme tai kysyä mahdollisuuksista tukea työtämme? Ota yhteyttä: Viestintäpäällikkö Saara Oranen, saara.oranen(a)lukukeskus.fi, 044 5661903

Lue lisää työstämme