Etusivu > Nyheter >

Läscentrum söker en ekonomiassistent

Läscentrum söker en ekonomiassistent

Läscentrum är en sakkunnigorganisation för läskunnighet och litteratur. Vi försvarar allas lika rätt till läsning och läskunnighet, sammanställer fakta om läsning och verkar som sakkunniga i nationella och internationella nätverk. Vi handhar läsfrämjande kampanjer och projekt, vi förmedlar författarbesök och publicerar två litterära tidningar.

Vi söker en ekonomiassistent för vår förenings mångsidiga uppdrag. Du skulle verka som arbetspar med vår ekonomi- och utvecklingschef och som en del av Läscentrums arbetsteam.

Dina arbetsuppgifter är:

  • Fakturering och att hantera reseräkningar arvodesutbetalningar
  • Inköpsreskontra, rapportering samt andra administrativa uppdrag enligt överenskommelse
  • Konkurrensutsättning enligt uppdrag och uppföljning av projektbudgeter
  • Andra assistentuppdrag

Du kan påverka innehållet i ditt arbete och du får introduktion i alla uppgifter. Du behöver inte ha lång arbetserfarenhet, det viktiga är att du vill lära dig och ta tag i arbetsuppgifter.

Vi önskar att du:

  • Har goda kunskaper i svenska / finska.
  • Har eget initiativ
  • Är noggrann
  • Förstår grunderna i ekonomisk administration och grunderna i bokföring
  • Har samarbetsförmåga

Det är också en fördel om du är intresserad av att läsa och litteratur, har erfarenhet av att använda programmet Procounter. Vår arbetsgemenskap är tvåspråkig, men introduktionen och arbetssystemet är på finska.

 

Arbetsförhållandet är en tillsvidareanställning fram till 31.12.2024, men kan sannolikt fortsätta efter det. Arbetet är på deltid, 50 %, och kan efter introduktionen göras på delvis på distans.

Skicka en ansökan med CV till epostadressen maija.nyback@lukukeskus.fi senast 6.3.2024 kl. 22. Nämn också önskemål om lön i din ansökan. Vi gör intervjuer redan under ansökningstiden och anställer så fort vi hittar en lämplig person, så skicka in din ansökan redan nu!

 

Kontakt: Ekonomi- och utvecklingschef Maija Nybäck, maija.nyback@lukukeskus.fi
Adress: Villa Kivi, Fågelsångsvägen 7, Helsingfors, delvis på distans
Arbetet börjar: så fort som möjligt
Arbetstid: deltid, 50%
Tid: 6 mån. – 1år
Ansökan tar slut: 6.3.2024 kl. 22:00

 

 

Foto och licens: Wikimedia Commons